Castellfort, Sorita, Palanques i Portell tornen a la Mancomunitat Comarcal Els Ports

462
Mancomunitat Comarcal Els Ports

-Ares del Maestrat (Alt Maestrat) també s’integra hui i podrà optar als serveis oferits per l’ens

Aquesta vesprada, a les 19.30h, tindrà lloc un ple extraordinari de la Mancomunitat Comarcal Els Ports a l’Ajuntament de La Mata.

Un dels principals punts del dia és la incorporació de nous municipis dins de la Mancomunitat. D’aquesta forma, Castellfort, Sorita, Portell i Palanques deixen el Consorci de Pobles Menuts per tal de adherir-se a la Mancomunitat Els Ports. A més, es farà efectiva la incorporació d’Herbers. També entrarà en la Mancomunitat Ares del Maestrat. Encara que aquesta localitat pertany a l’Alt Maestrat, es troba molt propera a Vilafranca i altres localitats dels Ports. Amb adhesió a la Mancomunitat podrà millorar la gestió de serveis i gestionar-los en municipis més propers com Vilafranca.

A més, tots el representants dels pobles que formen la Mancomunitat parlaran de diversos temes relacionats amb els serveis socials. D’aquesta forma, s’aprovarà el procediment d’avaluació de les situacions de risc, així com la possible intervenció en situació de risc o conflicte familiar quan impliquen a menors. Dins d’això, també es va a proposar la creació d’una comissió de protecció de la infància i l’adolescència. Finalment, es millorà l’ordenança fiscal del servei d’ajuda a domicili. Un servei molt important en les zones d’interior i de gran ajuda principalment per a les persones majors.

Quant a l’economia i empresa, en el ple d’aquesta vesprada es pondrà sobre la taula el projecte, encara experimental, per a la creació d’una Red Comarcal de Centres d’Iniciatives Empresarials Els Ports amb la qual es fomentarà la creació d’empreses i de nous autònoms i autònomes.

En un altre ordre de coses, amb motiu del passat 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones, s’aprovarà una moció o declaració d’intencions de la Mancomunitat per tal de lluitar contra la violència de gènere i fomentar la igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones.

Cal senyalar que, a dia de hui, els municipis que formen part de la Mancomunitat Comarcal Els Ports són: Castell de Cabres, Cinctorres, Forcall, La Mata, La Pobla de Benifassà, Morella, Olocau del Rey, Todolella, Vallibona, Vilafranca i Villores. A estos onze, hi ha que sumar des de hui les sis noves incorporacions: Castellfort, Ares, Sorita, Palanques, Portell i Herbers.