Castellfort s’endinsa en Sant Antoni amb la llenya i els pastissos

133
Cartell de Sant Antoni 2024 a Castellfort
PUBLICITAT

Les majorales de Sant Antoni de Castellfort ja ho tenen tot preparat per a iniciar els actes previs a la celebració de la festa. Enguany un grup de xiques de la localitat es fa càrrec d’organitzar la festa dedicada al patró dels animals. Els actes compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellfort i la Diputació de Castelló.

El mateix dissabte de Reis, el 6 de gener, de bon matí, s’eixirà a la muntanya per a tallar la malea i els troncs necessaris per a muntar l’estructura de la monumental foguera, la primera que es cremarà als pobles de la comarca dels Ports. Després de l’esmorzar, tots els voluntaris i voluntàries treballaran en el bosc per a tallar la malea i portar-la fins al poble.

L’activitat es traslladarà a la vesprada a la confraria, on s’ha convidat a tots els veïns i veïnes a elaborar els pastissos farcits de confitura de carabassa. Es tracta d’uns pastissos de grans dimensions que s’elaboren a la confraria i es couen al forn de la localitat. En l’elaboració participen homes, dones, xiquets i xiquetes.

13 de gener

Amb la llenya i els pastissos ja estarà tot preparat perquè arribe el 13 de gener i es puguen celebrar els actes centrals de la festa. En aquesta jornada de bon matí es muntarà l’estructura de la barraca i es vestirà amb la malea. A la vesprada arribarà l’arrossegament de troncs. Després tot el poble soparà a la confraria. Finalment, arribarà l’apoteosi amb la benedicció dels animals, el repartiment dels pastissos i la crema de la foguera. La nit finalitzarà amb la DiscoNight gratuïta a la confraria.