Castellfort recopilarà fotografies antigues per crear un arxiu del passat del poble

199

“Castellfort en el record” és el títol del programa de recopilació de fotografies antigues que porta a terme l’Ajuntament

La idiosincràsia d’un poble la formen el conjunt dels seus carrers, les seues cases, els seus monuments i els seus voltants, però sobretot l’essència d’un lloc com Castellfort la fabriquen dia a dia els seus veïns amb la seua activitat diària però també amb els seus records ancestrals. Les fotografies antigues formen part d’aquesta memòria que ara l’Ajuntament de Castellfort, a la comarca dels Ports, s’ha proposat recuperar. El consistori ha iniciat una campanya de recopilació de fotografies antigues titulada: “Castellfort en el record” perquè tots els veïns i titulars d’imatges antigues sobre el municipi i els seus voltants col·laboren. La campanya de recollida es va iniciar el passat 1 de març i es prolongarà fins al pròxim 30 d’abril. Tots els interessats podran participar de diverses formes: portant les fotografies a l’Ajuntament on seran digitalitzades mitjançant un escàner i retornades al propietari o enviant-les al correu electrònic del consistori info@castellfort.esatorgant a cada imatge la resolució més alta possible.

-Castellfort a la xarxa social Facebook

Totes les fotografies aportades pels veïns i altres persones es publicaran a la pàgina de Facebook de l’Ajuntament de Castellfort i també passaran a formar part de l’arxiu històric de la població. L’objectiu prioritari és que no es perda cap fotografia antiga de Castellfort, dels seus veïns i dels seus voltants. Un aspecte important que agraeix l’Ajuntament és que els donants de fotografies les acompanyen, en la mesura del possible, amb qualsevol tipus d’informació que ajude a referenciar-les com l’any, el nom i els cognoms dels protagonistes, etc.