Castellfort recopila 180 anys d’història del poble en un un llibre de fotografies

645
PUBLICITAT
Les imatges van des del S.XIX fins 1.980
Han passat 25 anys des de la primera recopilació que es va fer a 1.990

Castellfort ha editat un llibre en el qual es plasma la història del municipi des del S.XIX fins als anys 80. Es tracta d’un ampli recopilatori, amb més de 100 imatges aportades pels veïns del poble, datades i explicades per ells mateixos. En aquest treball es recullen imatges en blanc i negre dels llocs més emblemàtics de Castellfort, les seves festes, la seva gent i també l’escola.

L’Ajuntament de Castellfort va començar el primer recopilatori en els anys 90. Per mitjà bans municipals es va animar als veïns a participar amb les seves fotos. Ara, 25 anys després d’aquella primera recollida de material, s’ha aconseguit fer una altra més nombrosa. Fruit de la suma de totes dues, ha estat possible l’edició d’aquest catàleg.

Crida l’atenció el gran nombre de fotografies que es conserven. La majoria són de grups, gent de Castellfort eixint d’excursió, anant a missa o a la porta de l’escola. També del bar del poble, l’ermitori de la Mare de Déu de la Font, o Sant Pere, les processons i les festes. Fins i tot casaments, comunions i escenes tan quotidianes com sortides al camp o quedades al carrer per fer ‘toquilla’.

Amb aquesta publicació, l’Ajuntament de Castellfort ha volgut que els veïns i veïnes de la localitat “tinguin a les mans un record de com va ser el poble i també la seva gent”. De la mateixa manera, proposen que aquestes imatges puguin servir per un estudi científic més detallat sobre el patrimoni visual de Castellfort.