Castellfort protesta per no passar a la Fase 1

1126
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Castellfort ha mostrat el seu malestar amb la decisió del Govern de mantindre a la localitat en la Fase 0 de la desescalada.

L’alcaldessa, Rosa Adela Segura, ha assenyalat que “confiàvem a entrar en la Fase 1. No entenem què té a veure un poble de poc més de 200 veïns, on no s’han produït casos, amb la ciutat de València, Madrid o l’àrea urbana de Castelló quan estem a més de 90 quilòmetres”. La primera edil ha remarcat que “ens sentim profundament discriminats respecte a la resta de pobles de la comarca dels Ports, Terol i el Baix Maestrat. Si volien optar per la prudència el lògic haguera sigut deixar-nos a tots en la Fase 0”.

L’Ajuntament ha demanat al Govern que rectifique i a la Generalitat que exercisca la pressió necessària perquè es modifiquen els pobles que poden entrar en la Fase 1.

L’alcaldessa ha explicat que al poble el responsable de l’únic bar ja estava treballant per a poder obrir, havia adquirit més taules per a poder situar-les al carrer amb major espai. I és que a Castellfort no hi ha problema d’espai.

Així mateix des del municipi s’ha mostrat “el temor que tenim a anar per darrere en cada fase de la desescalada. A 10 quilòmetres, a Terol, amb pobles com Castellfort, tots estaran ja en la Fase 1 i si anem amb retard ara estarem així fins que puga normalitzar-se la situació”.

L’alcaldessa ha indicat que pobles veïns, fins i tot limítrofs amb Castellfort passen a la Fase 1 havent tingut casos i fins i tot diversos morts, com s’han donat a Morella.

A més de la queixa al Govern d’Espanya des de Castellfort se sol·licitarà a la Generalitat que actue amb els pobles de l’interior de Castelló com en el cas d’Ademuz, on la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha reclamat al Govern “que actue amb Ademuz com amb el comtat de Treviño al País Basc”.

“Ja vam viure una cosa semblant quan pretenien autoritzar-nos al fet que anàrem a comprar amb els xiquets i no autoritzaven a eixir en pobles menuts” ha lamentat Rosa Adela Segura qui ha assenyalat que “en aquestes decisions no es pot actuar amb tots per igual i s’han de tindre en compte les singularitats de cada poble, comarca o entorn, perquè l’una o l’altra normativa condiciona la vida de molts veïns, serveis i activitats econòmiques”.