Castellfort promou l’autonomia personal dels seus majors amb un taller

247
PUBLICITAT

A Castellfort s’ha realitzat un taller d’autonomia personal per a gent gran de 60 anys, al qual han acudit 13 persones. La iniciativa pretén promoure un estil de vida saludable i un model d’oci que comprenga la cura de la salut. Les dinàmiques del taller intentaven fer responsable a cadascun de les seues eleccions d’oci, per a prendre consciència que el canvi a un oci saludable comença en un mateix. Aquesta jornada ha estat organitzada per l’Equip de Serveis Socials d’Atenció Primària Bàsica de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, que va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellfort i del Centre de Salut local.

Davant el bon acolliment de les activitats realitzades pel grup, les idees i conclusions extretes s’intentaran traslladar al dia a dia dels usuaris i usuàries del Servei de Promoció de l’Autonomia Personal del municipi. L’objectiu és fer un canvi de consciència vital, amb més activitat que repercutisca en millor salut i un temps d’oci més enèrgic.

El taller, d’una duració de dues hores i mitja, va estar dinamitzat per la fisioterapeuta Ana Belén Martí, amb l’ajuda d’una treballadora social de la Mancomunitat, Anna García, i la tècnic del Servei de Promoció de l’Autonomia Personal del municipi, Eva Prats. Ha sigut finançat mitjançant una subvenció atorgada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.