Castellfort es prepara per rebre a ‘els catinencs’

534
Arribada dels catinencs a Sant Pere de Castellfort
Arribada dels catinencs a Sant Pere de Castellfort
PUBLICITAT

Demà dissabte a les 19.30h està prevista l’arribada a l’ermita de Sant Pere de Castellfort de “els catinencs”. Es tracta de la rogativa que sortirà a les 8h del matí des de Catí amb destinació a l’ermita situada a Castellfort.

A l’arribada dels pelegrins es formarà la processó en la qual desfilaran els participants amb capes negres fins arribar a l’ermita de Sant Pere.

Al costat de l’ermita dels organitzadors del pelegrinatge cuinaran calderes amb fesols i arròs. Es tracta del plat típic amb el qual s’obsequia als qui recorren els més de 30 quilòmetres que separen Catí de Sant Pere de Castellfort.

A la nit està prevista la celebració d’una gran festa a la Confraria de Castellfort, tal com és costum.

Diumenge serà el dia de tornada. Des de Sant Pere sortiran els pelegrins que arribaran a la Mare de Déu de la Font a les 9.30h. És costum que a la Mare de Déu de la Font, a la sala pintada, es reben els obsequis i col·laboracions econòmiques per a la celegración de la rogativa. També es donen a conèixer els cantors i portadors de l’any següent.

A la Mare de Deu de la Font és costum repartir formatge tendre de Catí, xocolata cru, acompanyat de vi o moscatell. Així mateix també es cuinen calderes amb fesols i arròs, que seran el menjar dels participants en la rogativa.