Castellfort celebra Santa Quitèria

50
PUBLICITAT

Castellfort ha viscut durant el dissabte i el diumenge les activitats i actes entorn de la festivitat de Santa Quitèria.

El dissabte 26 veïns i veïnes que han acudit voluntaris, han elaborat “la prima” en l’antic forn del poble, que d’aquesta manera ha recuperat part de les seues funcions.

La pasta de la prima ha sigut elaborada en el forn de la localitat. Els voluntaris i la corporació local s’ha encarregat de pastar-la, tallar les porcions necessàries per a cada prima i, posteriorment, decorar-la. La decoració és un dels elements més singulars d’aquestes primes. No hi ha dos iguals. Per a la decoració s’empren uns motles metàl·lics de diverses formes. Cadascun dels voluntaris prepara una decoració segons el seu gust i a continuació les “primes” van al forn.

Una vegada cuites es reserven per al diumenge. En la jornada del diumenge s’ha celebrat una missa en l’ermita de Mare de Déu de la Font. A continuació la singular pasta, emmagatzemada en grans canastres, ha sigut repartida pels membres de la corporació municipal a tots els assistents.