Carta de l’alcalde de Morella sobre el col·legi Mare de Déu de Vallivana

1259
Ple de l'Ajuntament de Morella

Col·legi Morella
-Rhamsés Ripollés Puig-

El col.legi Mare de Déu de Vallivana és un dels edificis més utilitzats de la nostra ciutat i dona un dels serveis més importants com és l’educació dels nostres xiquets i xiquetes.

Premi Nacional d’Arquitectura (molt bonic però poc funcional) té greus problemes estructurals, de manteniment i especialment de climatització. En els últims mesos este últim s’ha agreujat.

Des de l’Ajuntament de Morella, en l’estiu vam iniciar els treballs del canvi de sistema de calefacció, passant del gasoil als pelets. Esta actuació es va fer per dos motius principals: 1 millorar una part de les instal.lacions que es troben molt deteriorades i 2 reduir considerablement la despesa energètica (40-50%). Però evidentment això el que no ha de produir és una reducció del confort, és a dir de la temperatura en el centre com està passant en estos moments.

Per això des de fa setmanes cada volta que s’ha produït una avaria s’ha reclamat a l’Empresa instal.ladora i avui mateix, tal com havíem acordat en el Consell Municipal Escolar d’este dimecres, hem mantingut una nova reunió per a que es busque i s’execute immediatament la sol.lució definitiva i acabem en este problema.

Així com també s’ha contactat en les últimes setmanes amb l’Empresa que fa el manteniment als centres educatius de la Comunitat per a que també solucione un problema en la programació del circuit.

I hem augmentat d’una forma considerable, i amb coordinació amb els professorat, les hores de treball en el centre del personal de manteniment municipal. No sols pel tema de la calefacció sinó per dur endavant importants millores del dia a dia.

Per altra banda, aquest edifici i el seu sistema de calefacció té unes greus deficiències des de fa molts anys i que no s’ha de mesclar en el problema anterior.

Este és un edifici complicat. Vàries zones del col.legi, com són el menjador o l’Aulari d’informàtica mai han tingut una calefacció que funcione bé. Des de fa anys, l’Ajuntament i el Centre hem executat i plantejat solucions que requereixen una nova inversió per a solucionar-ho.

Fa dos setmanes, a petició del Centre i de l’Ajuntament, vam mantindre una reunió amb un tècnic de Conselleria per a que acordem les millors solucions plantejades que han de ser autoritzades per la institució autonòmica.

Fins i tot les hauria de fer i pagar ella, tal com va constatar el tècnic, però tots i totes sabem que això no ho faran.
I com ja hem traslladat ho farem des de l’Ajuntament, el nostre personal ja està preparat i a l ‘espera que eixa autorització es faça efectiva per part de la Conselleria en les pròximes setmanes.

Al respecte en les passades setmanes s’ha celebrat Consell Escolar de primària, Consell Escolar Muncipal. I tal com vam acordar en este últim, per al proper dilluns tenim una reunió amb la Junta de l’AMPA per a que els pares i mares puguen conèixer de primera totes les actuacions i treballs realitzats i sobre tot aquells que han de donar solució a estos problemes.

Comparteixo la preocupació que pugueu tindre els pares, mares i professorat sobre la calefacció del col•legi, ja que no són de rebut les temperatures que s’estan produint en algunes zones.

Per a l’equip de govern i per a mi personalment no és un tema secundari, tot el contrari. Fins i tot podria dir que és un dels temes que més temps dedique i que dia a dia estem damunt. És una prioritat solucionar d’una manera immediata i definitiva els problemes de la nova instal.lació per part de l’empresa i que puguem tindre l’autorització per part de la Conselleria que redundarà en poder fer unes actuacions que milloraran tot el sistema de calefacció i problemes de fa molts d’anys.

Demanem disculpes, pel que estan sofrint els xiquets/es i professorat, però que ningú tinga cap dubte de que anem a seguir treballant dia a dia per donar solucions i millores al Col•legi Mare de Déu de Vallivana.