Carnestoltes de Morella, el 5 de març

714
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La ciutat de Morella viurà de nou la festa de Carnestoltes el dissabte 5 de març. El de 2022, patirà alguns canvis respecte al que és tradicional en aquest municipi per a evitar aglomeracions i contagis de la COVID-19, de manera que es suspén la desfilada de disfresses. A canvi, a partir de les 19.00 hores, l’Espai Firal obrirà les seues portes per albergar aquesta festa, tant de vesprada com a la nit. El Carnestoltes infantil també canvia d’horari i tindrà lloc amb una cercavila i altres activitats a l’Espai Firal durant el matí del dissabte.

La regidora de festes, Rocío Querol, ha destacat que “Carnestoltes és una festa amb una llarga tradició i participació a Morella, per la qual cosa, volem recuperar-la dins de la situació actual de pandèmia amb diferents canvis en la programació i seguint les recomanacions per a altres festivitats”. L’edil ha explicat que “per a evitar les aglomeracions que es produïen en alguns punts de la desfilada de disfresses, hem canviat aquesta per una festa a l’Espai Firal durant la vesprada i que continuarà a la nit” i ha afegit que “a l’Espai Firal no s’oferirà servei de menjar perquè els bars i restaurants puguen donar sopars”. Finalment, Rocío ha volgut “animar a participar en aquesta festa tan volguda a Morella d’una manera responsable” i ha remarcat que “amb este objectiu treballarem durant les següents setmanes i recuperar més activitats”.

Cal recordar que Carnestoltes de Morella és una festa que, en edicions anteriors, concentrava centenars de persones als carrers de la ciutat. Les últimes edicions van congregar més de 2.000 persones durant la desfilada de disfresses. Així, la situació sanitària actual obliga a canviar alguns aspectes d’aquesta festa, que torna des de l’última edició celebrada l’any 2020.