Carlos Pitarch substituirà a Francesc Monfort com a regidor a Vilafranca

820
Ple de l'Ajuntament de Vilafranca
Ple de l'Ajuntament de Vilafranca

Francesc Monfort presentava la renúncia com a regidor per la formació compromís en la sessió plenària de l’ajuntament de Vilafranca del mes de juliol celebrada aquest dilluns. Monfort ha estat present a l’ajuntament des del 1979 tant al govern com a l’oposició i en diferents formacions polítiques (PCPV, PSOE, EU i Compromís). La renúncia es produeix per motius personals i per donar relleu generacional i obrir la porta a gent més jove. Per a res qüestions polítiques, ha manifestat el propi Francesc.

Carlos Pitarch Fabregat, tercer a la llista de la formació de Compromís, ocuparà l’escó que Monfort deixa vacant. Com ha manifestat l’ex edil, gent nova, amb noves idees i amb ganes de treballar pel poble.

Tant l’alcaldessa Silvia Colom, com els regidors que han estat aquesta legislatura al seu costat i companys de partit, han agraït la seua tasca i el seu treball pel poble.

A la mateixa sessió plenària es debatia també la moció presentada pel grup compromís sobre la unitat de la llengua davant la sentència del tribunal suprem que no permet expressar-se en català entre les administracions catalana, valenciana i balear. Aquesta ha estat aprovada amb els vots a favor de compromís, amb l’abstenció del grup socialista i el vot en contra dels populars.

El grup popular, per la seua banda, presentava una altra moció sobre el recolzament al sector taurí. Aquesta es va aprovar amb els vots dels populars i els socialistes i amb l’abstenció de compromís. Paral·lelament, l’alcaldessa Silvia Colom explicava que les associacions taurines vilafranquines han mostrat interès per celebrar algun festeig aquest estiu a la plaça de bous. S’està a l’espera que la Generalitat autoritze a fer celebracions taurines de cara al mes d’agost.

En el torn de precs i preguntes el grup compromís presentava la possibilitat de dur a terme una campanya de conscienciació i informació per evitar contagis front a la Covid-19 davant l’augment dels rebrots a tot l’estat. Proposta que va ser benvinguda per l’ajuntament.

El grup compromís també ha demanat a l’alcaldessa la posició de l’ajuntament davant la iniciativa Maestrazgo-Els Ports presentada per l’empresa Global Nature. Colom va explicar que de moment no tenen opinió formada, ni a favor ni en contra. “Els alcaldes de la comarca s’han reunit aquest mes de juny amb els impulsors del projecte i estan a l’espera de més informació per conèixer tots els detalls, així com de presentacions dirigides a la població. Una vegada es tinga tota la informació es posicionaran”.

Com ja es va fer al juny, aquesta sessió plenària va tornar a ser presencial, al saló de plens de l’ajuntament, guardant la distància de seguretat i amb ús de mascaretes.