Capsigrany per a tots els públics entre el 13 i el 15 de juny a Vilafranca

344
Presentació del Capsigrany

El Festival de teatre Capsigrany de Vilafranca no deixa de créixer. I creix fort i ben desenvolupat. Arribarà a Vilafranca entre el 13 i el 15 de juny. Deu espectacles de sala i carrer amb pallassos, música, contes i tota la varietat d’arts escèniques sobre l’escenari. Vilafranca ja és una cita consolidada i referència per a les companyies. El Capsigrany es fa gran amb els preus de fa 15 anys. I és que no s’han tocat des de llavors i menys amb la que cau. A més es manté el 25% de descompte per al bo del festival. Aquest any el grup de música infantil Trobadorets presentarà un espectacle dissenyat especialment per al festival, recordant la música en valencià que es canta als més menuts.

Però els atractius són molts més. Arriben companyies des d’Itàlia, Astúries, Madrid, Catalunya i la Comunitat Valenciana i es fomenta que els més menuts de la vila s’interessen per les arts escèniques. Durant tot l’any els xiquets i xiquetes de Vilafranca han assistit a classes de teatre dirigides pel pallasso Nandet, dins del programa d’activitats extra escolars proposat per Esport i Diversió. Els xiquets del taller de teatre tindran, en el Capsigrany, la seva primera oportunitat escènica amb públic. Serà “Començant a fer teatre …”

Divendres dia 13 arribaran des d’Itàlia a Vilafranca Teatro Necessario amb “Clown in Libertà”. Es tracta d’una proposta que explica la vida de tres pallassos que volen muntar un espectacle que meravelli al públic.  Dissabte dia 14 serà un dia familiar, perquè tothom pugue gaudir del teatre. Al migdia Factoria Norte, des d’Astúries, oferirà “Nora”, una història d’una xiqueta molt especial. Per la vesprada Els Carrasclets, de Tarragona, presentaran “Contes i Somnis”. Serà en un nou enclavament, les escales de la Caixa Rural, just al començament del Carrer Major. Serà el preludi de l’espectacle que comptarà amb Trobadorets i Dani Miquel i els Ma-Me-Mi-Mo-Músics. Totgs dos grups realitzaran un recorregut per les cançons tradicionals valencianes.

La companyia valenciana La Pavana oferirà a la Casa de la Cultura “1 hora i ½ de retard”. Una comèdia on dos personatges reflexionaran sobre els seus 30 anys de convivència. La jornada de dissabte es tancarà al poliesportiu municipal amb “Roda, món”, a càrrec de Mumusic Circus, arribats des de Barcelona. Es tracta d’un espectacle en què dos personatges fan un viatge al voltant d’un singular element escenogràfic: la roda. Aquest any una altra de les novetats és l’organització d’una discoteca mòbil a la plaça de bous.

El diumenge dia 15 el Capsigrany continuarà amb “Contes Màgics des del Cor”, també a càrrec de la companyia Els Carrasclets, de Tarragona. La vesprada continuarà amb el ritme i la percussió de Brincadeira i “El Somriure del Silenci”. El festival abaixarà el teló amb “El Gallo de las Veletas”, dels madrilenys de la Bala Teatre.