Cap de setmana de pastissos i barres en el Sant Antoni de Vilafranca

206
Barres Sant Antoni Vilafranca
Cap de setmana de barres al Sant Antoni de Vilafranca

Vilafranca viurà aquest cap de setmana dues intenses jornades de preparatius per a la festa de Sant Antoni. El dissabte els majorals han convocat a familiars i amics al forn per a elaborar milers de pastissos farcits de confitura de carabassa. Aquests pastissos se subhastaran en l’Almoneda, es podran degustar en el local dels majorals i serviran d’obsequi per als col·laboradors de la festa.

En els forns de Vilafranca els pastissos es poden trobar tot l’any com un dels productes característics de la gastronomia local.

Pastissos Sant Antoni Vilafranca
Pastissos per a la festa

Diumenge, dia de les barres

El diumenge tindrà lloc el dia de les barres. En aquesta jornada es talen en la muntanya les barres necessàries per a conformar l’estructura de la monumental foguera, anomenada a Vilafranca barraca, que es prendrà en la nit del dia 21 de gener. En el dia de les barres els majorals reuneixen als voluntaris en el seu local per a eixir cap a la muntanya. La comitiva va acompanyada de les cavalleries necessàries per a arrossegar els troncs fins al poble. Una vegada en el bosc es talen els arbres que es consideren més apropiats i s’estiren. Després del dia de treball es torna al poble on les barres quedaran dipositades fins al divendres dia 20, quan es procedirà al muntatge de la foguera.

El dia de les barres és el primer en el que es poden degustar els pastissos.