Cap de setmana cultural i esportiu a l’Alt Maestrat

758
PUBLICITAT

Nota de premsa d’Alt Maestrat Human Land

Dissabte que ve 25 de juny, l’amor impregnarà cada racó de Culla. El municipi acull la celebració d’una nit romàntica en la qual s’han preparat per a l’ocasió actes musicals, literaris i turístics per a gaudir del patrimoni cultural de la localitat. L’organització Els Pobles Més Bonics d’Espanya, entre els quals es troba Culla, ha planejat aquest esdeveniment en molts dels pobles repartits per Espanya. La localitat de l’Alt Maestrat es vesteix de gala per a rebre a parelles i famílies, que podran visitar punts patrimonials de gran valor arquitectònic alhora que gaudeixen d’esdeveniments culturals especials.

A les 17.30h de la vesprada s’obrirà el mercat de productes i artesania local en el Carrer Pla. En ell es podran comprar productes d’establiments i negocis de la localitat, com a pintures, artesania o productes gastronòmics locals. Una mostra del que pot oferir Culla. Si bé, en el mateix lloc s’organitzaran, a les 18h, diversos jocs i activitats per a tota la família. Tot seguit, s’ha preparat una visita guiada per un dels pobles més bonics d’Espanya caracteritzada per la presència de personatges medievals fantàstics. Per a participar en aquesta activitat fa falta reservar prèviament a l’Oficina de Turisme de Culla.

A les 20h es donarà pas a una sessió literària de temàtica romàntica amb un acompanyament musical per a la lectura de poesies a càrrec de Susanna Lliberós, Albert García, Rosa Miró i Josep Abad en la plaça del Terrat, enclavada en ple centre històric al costat de l’església parroquial. Per a finalitzar la vetlada, el piano de Lisbeth Freites i la veu de Bàrbara Breva posaran el fermall d’or amb la representació de balades i boleros en la mateixa plaça del Terrat. El bes romàntic serà el colofó final de la jornada, preparat quan sonen les campanes que marquen les 00h.

– Agilitat canina a Albocàsser i gelats a Ares

En el camp de futbol La Planeta d’Albocàsser s’ha organitzat durant tot el cap de setmana una competició d’agilitat canina que és puntuable per als gossos participants en el Campionat d’Espanya. Es podran gaudir de les habilitats i l’agilitat de gossos, un espectacle de compenetració entre humans i animals.

Pel que respecta a Ares, en el municipi s’ha organitzat un taller de gelats saludables, a càrrec de la nutricionista Sheila Amela. El dissabte 25 de juny de 17h a 18h, tots els públics podran participar d’aquesta activitat tan saludable com rica al parc infantil del carrer Nevera.

– La XVI Cursa de Muntanya de Benassal

Diumenge que ve se celebra a Benassal la setzena edició de la Cursa de Muntanya, que consta de dues proves diferents. Una competitiva de 21 km i 900 metres de desnivell positiu i una altra no competitiva de 15 km i 550 metres de desnivell positiu. Tot un desafiament esportiu que travessa muntanyes i paratges naturals del territori Human Land a la recerca de l’esportista més ràpid.

D’altra banda, a Benassal s’ha llançat la primera edició del concurs de pintura a l’aire lliure ‘Teresita Pascual’, que tindrà lloc el diumenge 10 de juliol des de les 10h fins a les 16h. Així s’honra el llegat de la pintora valenciana. Totes les persones que vulguen participar tenen temps per a inscriure’s fins al 9 de juliol.