Cap de setmana cent per cent taurí a Vilafranca

563
PUBLICITAT

La penya taurina de Vilafranca ha celebrat la seua festa anual aquest cap de setmana. Després de dos anys en blanc, l’activitat taurina ha tornat als carrers de Vilafranca. Tot i que en 2020 i 2021 Vilafranca sí que va poder gaudir de bous gràcies a la plaça de bous, la localitat tenia ganes de bous al carrer. La proposta de l’associació taurina vilafranquina ha estat la de tornar a la plaça de la Constitució, ubicació on fa alguns anys se celebraven els festejos taurins fora de la setmana de festes. La proposta ha agradat i l’acceptació ha sigut màxima. La gent ha eixit al carrer i ha gaudit d’un cap de setmana festiu amb plena normalitat com els d’antany.

L’activitat taurina s’iniciava el divendres de nit amb una exhibició d’emboladors. Sobre l’arena les quadrilles d’emboladors de Vilafranca, Todolella, l’Argolla i la Contornà amb bous dels germans Bellés de la Torres d’En Besora.

La jornada de dissabte començava amb vaques de la mateixa ramaderia i la prova d’un bou carril de La Masà. A la vesprada arribaven els animals d’Eulogio Mateo que van fer gaudir a rodadors i públic d’un bon espectacle taurí i el grup Rumba 13 va amenitzar musicalment la vesprada. A la nit el bou que havia estat provat de matí va ser embolat al piló.

La festa nocturna tornava a Vilafranca temps després i el nou parador n’era testimoni.

Els esdeveniments taurins del diumenge venien de la mà d’una nova junta d’aficionats i aficionades taurines creada per a l’ocasió. Gràcies a la col·laboració de 130 persones, la ramaderia de la Paloma ha tornat per segona vegada a Vilafranca. Es fan anomenar “Amics del Corro” i seguint la filosofia del Ventanillo, cada persona que vol participar fa una aportació econòmica per poder sufragar la festa.

Tot plegat, ha suposat un cap de setmana complet per a l’afició taurina vilafranquina i dels voltants, que arribava amb ganes de tornar a gaudir de bones vesprades a la plaça. A més, el temps ha estat un aliat essencial en la celebració de la festa.