Campanya de signatures per declarar Vilafranca municipi en Emergència Climàtica

280
CANVI CLIMÀTIC
Emergència climàtica

Un grup de veïns i veïnes de Vilafranca han iniciat una campanya per aconseguir que l’Ajuntament de Vilafranca aprove una moció per declarar el municipi en Emergència Climàtica. La proposta va dirigida als tres grups municipals i només es poden adherir persones empadronades, col·lectius, associacions i empreses de la localitat. Es pot consultar en aquest enllaç: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScNw4HMP4wCioP6K3YeTbrlc5obHGeQ1Z9o1h4HafKt-MX07Q/viewform

La intenció és que el consistori passe a “assumir el compliment de compromisos polítics reals i vinculants, molt més ambiciosos que els actuals, amb la consegüent assignació de recursos”, segons s’indica a la mateixa moció.

Propostes per a reduir el CO₂

La informació a la ciutadania, fomentar l’energia de fonts renovables i la disminució de combustibles fòssils, introduir clàusules ambientals en la contractació de serveis, utilitzar gots reutilitzables en les barres de la comissió de festes o facilitar contenidors de plàstic i vidre en la tasca i la carpa per tal que la comissió puga reciclar totes les botelles utilitzades en les barres, són altres de les mesures proposades a curt termini.

A més temps vista, proposen la instal·lació de plaques solars d’autoconsum en els edificis municipals i completar el pla de renovació de lluminàries led.