Calefactor per desfer neu i granís, nova garita, sistema anti-aus… millores a l’estació meteorològica a temps real de Vilafranca

688
PUBLICITAT

De www.ajuntamentdevilafranca.es

L’Ajuntament de Vilafranca, a través de la regidoria de Noves Tecnologies, ha introduït diverses millores a l’estació meteorològica a temps real, que ofereix dades a través d’www.ajuntamentdevilafranca.es. El regidor Valentín Miravet han indicat que s’ha ubicat una nova garita Davis autoaspirada per aconseguir una major precisió en les dades de temperatura i humitat. Així mateix s’ha col·locat un nou pluviòmetre amb calefator per desfer el granís i la neu. A més compta amb vora antiaus perquè evitar que els ocells defequen i obstrueixin el mesurador. Així mateix s’ha col·locat un sensor de radiació solar que mesura les hores de sol i radiació en watts per m2.

Cal ressenyar que l’estació meteorològica i la web cam a temps real registren milers de visites mensuals, sobretot quan es produeixen fenòmens meteorològics extraordinaris com nevades o tempestes.

L’estació meteorològica serveix de finestra de Vilafranca per a tots els visitants i internautes. A més compta amb un ampli seguiment en festivitats com Sant Antoni o esdeveniments com la recent final de la Volta Ciclista a Vilafranca.