Bous, igualtat, cultura i molta diversió donen forma a les festes de Vilafranca

614
Bous, igualtat, cultura i molta diversió donen forma a les festes de Vilafranca
Bous, igualtat, cultura i molta diversió donen forma a les festes de Vilafranca
PUBLICITAT

El pròxim 10 d’agost donen començament els festejos patronals de Vilafranca que s’allargaran fins al diumenge 19. Així, les activitats començaran el divendres 10 a les 09.00 hores amb el muntatge de cadafals i a les 13.00 hores amb el volteig de campanes. Ja a la vesprada, a les 17.00 hores serà la final del campionat de frontenis i a les 18.00 hores la final del campionat de futbol sala. A les 22.30 hores tindrà lloc en el parador de festes la presentació dels representants dels xiquets, xiquetes i joves del municipi. Cal recordar que enguany, per primera vegada, en lloc de reines i corts hi ha una representació de xiquets i joves del municipi per a fomentar la igualtat.


Durant la matinada, a les 01.00 hores hi haurà disc-mòbil i a les 02.00 hores hi haurà una prova de bou.

El dissabte al matí hi haurà tir al plat, una concentració motera, l’espectacle infantil “Menú de contes” i la inauguració de la tasca en el carrer Era Torreta amb la festa de la cervesa. Ja a la vesprada, estarà la primera eliminatòria de Botifarra, la festa del Bigote, prova de bou i tardeo en la tasca. A la nit serà el torn de dos bous embolats i festa amb una orquestra i disc-mòbil.

El diumenge, durant tot el dia se succeiran diferents activitats com la XVII Caminada un “Tomb pel terme”, una carrera ciclista infantil, el XIX concurs de recortadors, l’actuació de Mabel Flores, tardeo i concurs d’emboladors.

El dilluns, amb la celebració del Dia de la Penyes, hi haurà jocs infantils, jocs de penyes, un menjar de germanor i el tradicional sopar de penyes amb una actuació musical i moltes sorpreses. El dimarts serà el Dia dels xiquets i xiquetes amb multitud d’activitats per als més xicotets com l’espectacle infantil “Xip Xap, festa dels corsaris”, una festa de l’escuma, una gimcana de selfies, la desfilada infantil de disfresses i el festival de jota i bureo a càrrec de la Rondalla. Ja a la nit, tindrà lloc la desfilada de disfresses amb música i festa per a tots.

El dimecres 15 tindrà lloc el Dia de la Verge d’Agost amb una missa baturra en honor a la Verge, jocs tradicionals infantils, volteig de campanes, menjar de germanor per a la gent gran, entrada de calaixos dels bous amb cavalls, desencaixonada dels 4 bous, actuació del Mago Edgar i els Ball Pla infantil i adult. L’endemà se celebrarà el Dia de Sant Roc i els Quintos amb una mascletà, missa en honor al sant, jocs infantils, la final de Botifarra, corro de vaques, concurs de Tatxa, el Rosari de Sant Roc i el sopar del bou amb música i molta festa fins a altes hores de la matinada entre uns altres.

El divendres 17 el Dia de les Paelles omplirà el municipi amb multitud d’activitats com a tallers infantils, el concurs de paelles, el desafiament de ramaderies, la prova de bou, tardeo, un bou embolat i ball amb orquestra.

L’últim cap de setmana de festes arribarà el dissabte amb un tancament infantil, la celebració d’Humor Amarillo infantil i adult, prova de bou, tardeo, bou embolat i ball amb orquestra. El fermall d’or als festejos ho posarà el diumenge 19 una visita guiada per la “Vilafranca modernista” a càrrec de Guillem Monferrer, la realització de Masterchef Junior, l’actuació de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i un correfoc amb espectacle final de festes a càrrec del grup d’animació La Xalera.

Bous, igualtat, cultura i molta diversió donen forma a les festes de Vilafranca