Borriol encetarà la XIV Lliga de Curses per Muntanya Castelló Nord el 25 de febrer

115
PUBLICITAT

El diputat d’Esports presenta una edició amb vuit carreres per l’interior de la província

El diputat provincial d’Esports, Iván Sánchez, ha presentat la XIV Lliga de Curses per Muntanya Castelló Nord al Pati de Les Aules de la institució provincial. El tret d’eixida de la lliga serà diumenge que ve 25 de febrer amb la tradicional Marxa a Peu Borriol, que enguany celebra el seu vint-i-cinc aniversari.

“Per a la Diputació de Castelló, les carreres de muntanya són essencials perquè permeten crear riquesa en els nostres municipis més xicotets, utilitzar l’esport per a dinamitzar social i econòmicament els pobles i ressaltar la importància de la província en la pràctica esportiva de primer nivell”. Amb estes paraules, el diputat d’Esports de la Diputació, Iván Sánchez, ha destacat el potencial que té la província de Castelló per a la pràctica de l’esport de muntanya.

Així doncs, el tret d’eixida de la Lliga de Curses per Muntanya Castelló Nord serà diumenge que ve 25 de febrer amb la tradicional Marxa a Peu Borriol que enguany celebra el seu vint-i-cinc aniversari, per la qual cosa Iván Sánchez ha animat als amants del trail “a participar en esta prova i gaudir d’un entorn que arreplega grans camins, sendes i punts des dels quals es pot visualitzar gran part de la província”. Esta carrera, que compta amb una distància de 25 quilòmetres i un desnivell de +1100 metres, reunirà centenars de persones entre les seues dos modalitats. La prova compta també amb una carrera no competitiva de 15 quilòmetres.

La següent parada de la Lliga Nord serà el dissabte 6 d’abril a Atzeneta del Maestrat amb la XXII Pujada a la Nevera d’Atzeneta. Al juny, la Lliga continuarà amb la XV Cursa per Muntanya Nocturna de Catí, una prova singular de 20,5 quilòmetres. A més, el 30 de juny, Benassal reunirà els amants d’este esport en la XVIII edició de la Cursa Font de Vida. El mes de juliol, la protagonista serà la XXIV Volta a Peu de la Serra d’En Garcerán. Esta prova, que se celebrarà el diumenge 21 de juliol a les 8.00 hores, compta amb una distància de 21 quilòmetres. La XVII Cursa per Muntanya de Vistabella serà la següent parada en el calendari el diumenge 4 d’agost.

La Lliga Castelló Nord tancarà la seua 14ª edició després de la XV Cursa Entreparets de Vilafranca el 22 de setembre i la IX 3 Cims de Vilafamés el 6 d’octubre. El diputat d’Esports ha posat en valor el treball que duen a terme les diferents entitats i clubs esportius provincials per a conformar, de la mà de la Diputació de Castelló, un “complet calendari que atrau a milers d’esportistes i acompanyants” i ha felicitat el president de la Lliga, Eladi Roca, per “la seua incansable labor any rere any”.