Bona acceptació de les ajudes de millora de masos i pedanies de Morella

829
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

– Es tracta de bonificacions del 95% en obres de millora tèrmica, energètica o d’accessibilitat

– S’han realitzat un total de vuit actuacions amb 1.825,84 euros d’ajuda municipal a Xiva, Ortells i algunes masies del terme

L’Ajuntament de Morella va modificar algunes ordenances fiscals el passat mes d’octubre on van aprovar les bonificacions del 95% de les obres de millora de vivendes en Ortells, Xiva, Herbeset i La Pobleta, així com en els masos del terme municipal. Així, aquesta iniciativa ha tingut molta acceptació i s’han realitzat vuit projectes amb un total de 1.825,84 euros d’ajudes del consistori. Cal destacar que és una iniciativa que s’ha posat en marxa aquest any per primera vegada.

Cal explicar que aquestes ajudes es poden sol·licitar a les oficines d’obres de l’Ajuntament de Morella, així com d’altres de millora d’aprofitament tèrmic, l’accessibilitat i millores energètiques. D’aquesta manera, el regidor d’Hisenda, Joan Carles Marcobal, ha destacat que “aquestes bonificacions han tingut acceptació per la població i s’han realitzat fins a vuit projectes a Ortells, Xiva i algunes masies amb quasi 2.000 euros d’ajudes”. L’edil ha recordat que “les ajudes es poden continuar demanant i millorar nuclis urbans dels pobles i masos del terme de Morella, els quals tenen més dificultats a l’hora d’acometre els treballs”. Finalment, ha remarcat que “es tracta d’ajudes i obres molt importants pels problemes que presenten alguns habitatges en aquestes poblacions”.

A més, hi ha altres ajudes en marxa per a la millora d’habitatges com el Pla Renhata de la Generalitat Valenciana. Aquestes estan dirigides a les reformes d’interior de vivendes per adaptació de persones amb diversitat funcional o la instal·lació de sistemes integrats de domòtica per a aquestes persones o d’altres amb mobilitat reduïda.