Bon menjar, visites guiades i activitats familiars destaquen a l’Alt Maestrat Human Land

619
PUBLICITAT

Nota de premsa d’Alt Maestrat Human Land

Si una cosa és ben certa de l’Alt Maestrat és que la comarca va més enllà de les visites guiades a les zones històriques. Els pobles de la zona formen un trencaclosques que, en conjunt, suma una riquesa incalculable d’història, paratges naturals, bona gent i, també, molt bon menjar.

I que no li ho expliquen als veïns d’Albocàsser, que aquest cap de setmana han gaudit de 3 jornades dedicades a la gastronomia i la festa coronant així el cap de setmana com un dels més moguts en el municipi. El divendres 15 van ser els Kintos els encarregats de la festa, organitzant un sarau a la vesprada, sopar de pa i porta i discomòbil fins que el cos aguantara. L’endemà, veïns i veïnes es reunien una altra vegada a les 12 per a iniciar l’Alifara, la IV Festa del Tombet del Maestrat, tota una jornada dedicada al famós plat gastronòmic d’Albocàsser amb actuacions musicals, concurs de tombet, show cooking, cerveseo i, per descomptat, un altre sopar de pa i porta acompanyat d’una altra discombil que tancava la nit. Arribava així el diumenge a Albocàsser, i el dia va ser per als més xicotets, era el seu torn. En l’Ermita de Sant Pau tot un circuit d’activitats esperava a partir de les 11 del matí als més aventurers de la família. Un dia perfecte per a tancar el cap de setmana amb jocs infantils, fideuà popular, beguda i música per a tota la família.

– El taitxí i el reciclatge, les activitats més curioses i especials

Si algú es pensava que les arts marcials era una cosa molt llunyana a l’Alt Maestrat, que li ho expliquen als veïns de Benassal que el dimecres 13 van acudir al taller de taitxí. El taitxí és un tipus de gimnàstica xinesa que es basa a fer moviments molt lentament i amb molta precisió. A Catí també es van quedar bocabadats tots els que passaven davant l’exposició Al Pati. Un conjunt d’elements com a vestits o decoració de tota classe feta 100% de material reciclat. L’artista és Tere Boix Ferrando i l’activitat l’ha organitzada l’Associació de Dones de Catí.

– Les visites per als veïns i els turistes inunden, com ja és costum, l’Alt Maestrat

Ares, Benassal i Culla han vist com els seus carrers s’inundaven de gent de tots els llocs i, també, de veïns. Els racons més històrics, màgics i secrets han quedat al descobert amb la gran quantitat de visites guiades que s’han iniciat en cada poble. En Ares, la Cova Remígia i el Cingle de la Mola Remígia han sigut els dos punts més visitats, amb eixides des de la Montalbana en diferents horaris de divendres a diumenge. També el seu nucli històric, ple de turistes amb ganes de viure de primera mà l’encant d’Ares.

Culla també s’ha preparat, com ja és tradició, per a veure els seus carrers plens de turistes amb el mapa de la ruta templària a les seues mans. Una ruta que aconsegueix traslladar a la Culla medieval plena de secrets i anècdotes sorprenents.

Benassal tampoc es queda arrere i ha posat en marxa les visites guiades a punts turístics com el centre històric, la Microreserva del Rivet o l’Embotelladora d’aigua. A més, també ha volgut iniciar les visites guiades per als més xicotets, amb una excursió el dissabte 16 a L’Escola del Canto per a viure de primera mà com era una autèntica escola rural. El diumenge Benassal gaudia també d’un Parc Infantil a la Font d’En Segures patrocinat per la Diputació de Castelló, tancant així i omplint de vida l’agenda del cap de setmana dels més xicotets.