Boixar, Forcall, Càlig i Vinaròs acolliran feines de restauració en els seus temples eclesiàstics

556
PUBLICITAT

– La Diputació de Castelló i el Bisbat de Tortosa avancen en la recuperació del patrimoni d’esglésies i ermites del nord provincial

La Diputació de Castelló destinarà 137.000 euros a retornar el llustre a les església del Boixar, Forcall, Càlig i Vinaròs, on es tractarà de donar una solució al problema de deteriorament de les pintures exteriors. Ambdues parts afiançaran aquest 2021 la seua col·laboració en matèria de preservació i recuperació del patrimoni eclesiàstic en els dos arxiprestats amb els que compta la diòcesi al nord de la província. El president de la corporació, José Martí, i el bisbe de Tortosa, Enrique Benavent,  han mantingut una reunió aquest matí a Castelló per a tractar de concretar els convenis que marcaran l’agenda restauradora d’ambdues institucions durant els pròxims mesos.

A més, es reeditarà el conveni anual pel qual la Diputació destina 60.000 euros per a la contractació de personal restaurador per a la recuperació de peces d’alt valor patrimonial de les parròquies adscrites a la Diòcesi de Tortosa.