Blanch (PSPV-PSOE) dialoga amb càrrecs socialistes dels Ports sobre les polítiques actives d’ocupació i les condicions laborals a les comarques de l’interior

664
PUBLICITAT
  • El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic manifesta el compromís d’instar a seguir treballant per fixar la gent en el territori

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, s’ha reunit amb càrrecs socialistes dels Ports amb els quals ha dialogat sobre les polítiques actives d’ocupació i les condicions laborals a les comarques de l’interior. A este respecte, Blanch ha manifestat el compromís d’instar a seguir treballant per fixar la gent en el territori. La reunió amb alcaldes, alcaldesses, secretaris generals i portaveus socialistes dels Ports ha tingut lloc en Olocau del Rei i han assistit l’alcalde de Forcall i portaveu del grup socialista a la Diputació de Castelló, Santi Pérez, l’alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, l’alcaldessa d’Ares, Ester Querol, l’alcalde d’Olocau del Rei, Santiago Gazulla, el portaveu del grup municipal socialista de la Todolella, Ángel Guardiola, el portaveu de la Pobla de Benifassà, Pepe Prades, i el membre de l’executiva Iván Bono.

Blanch ha assenyalat que els municipis d’interior han de comptar amb les mateixes condicions de treball digne com a qualsevol altre territori i per a la qual cosa “hem de seguir treballant com ja s’està fent des de la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i el Govern d’Espanya”. Cal recordar que el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora) promou la realització de tallers d’ocupació, a més de comptar amb el programa de subvencions d’ocupació per a la contracció de menors de 30 anys (Empuju). També es compta amb el Pla d’Ocupació Provincial de la Diputació de Castelló i els incentius a l’emprenedoria i autònoms i autònomes i la creació d’empreses i cooperatives del Govern central.

Blanch ha destacat el suport de les administracions governades pel partit socialista per afavorir el desenvolupament econòmic i atendre l’ocupació als municipis de l’interior, ja que és un assumpte “urgent i s’ha d’atendre”, ha afirmat. “Només l’acció coordinada i multidisciplinària de les institucions poden ajudar a la dinamització racional i efectiva del nostre territori. D’ahí la importància i productives que arriben a ser estes reunions en les quals poder parlar obertament per connectar sinergies, proposar projectes i idees, que després veiem reflectides en les innovadores accions de govern dels nostres municipis”, ha afegit.

Finalment, Blanch ha ressaltat la figura de l’alcalde d’Olocau del Rei, Santiago Gazulla, qui, dia a dia, “demostra que un poble xicotet pot tenir, amb el treball constant dels seus equips de govern, una qualitat de vida i un nivell d’emprenedoria i dinamització econòmica molt equiparable a la de poblacions molt més grans”. “Gent progressista que uneix joventut, dinamisme i moltes ganes de treballar per tirar endavant d’una dura, però il·lusionant, realitat als nostres pobles, dins l’esperit comarcal que sempre ha orientat a la gent que ha decidit unir el seu camí i la seua voluntat de treball baix les sigles socialistes”, ha conclòs.