Blanch (PSPV-PSOE) demana que els ajuntaments i diputacions gestionen el fons europeu per a la reconstrucció

519
Ernest Blanch
PUBLICITAT

El secretari general provincial i diputat autonòmic proposa que la part proporcional del fons siga equivalent al pes de la despesa pública local

El secretari del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, demana que s’ establisca un sistema perquè els ajuntaments i diputacions puguen gestionar directament part dels 140.000 milions d’euros que rebrà Espanya del fons «Next Generations EU» per a la reconstrucció després de la pandèmia.

A més a més, Blanch proposa que la part proporcional del fons siga equivalent al pes de la despesa pública local que representen ajuntaments i diputacions. «Des del partit socialista de la provincia de Castelló anem a impulsar tota mena d’iniciatives a tots els nivells polítics per a aconseguir este objectiu», ha concretat.  

Blanch afirma que els ajuntaments “continuen sent la primera instància a qui es dirigeix la ciutadania i, com a tal, els fons autonòmics rebuts no són suficient per a finançar les accions empreses contra la covid i els seus efectes”. «És per això que creiem que aquest fons extraordinari que rebrà d’Europa deu tindre en compte als ajuntaments i diputacions com a garants de l’estat de benestar», ha assenyalat.

A més a més, el diputat autonòmic destaca que les administracions locals «són els actors que millor coneixen les necessitats i potencialitats dels distints territoris per a invertir a millorar la qualitat de vida de la ciutadania i fer possible l’eixida de la crisi amb el menor temps possible».

Des de l’inici de l’emergència sanitària, el secretari provincial ha defensat el municipalisme com una ferramenta «clau i decisiva» en el procés de reconstrucció després de la pandèmia de la COVID-19. És per això que el PSPV-PSOE de la província de Castelló ha mantingut diverses reunions telemàtiques amb els alcaldes i alcaldesses socialistes de la província de Castelló per a, precisament, fer front comú, i fomentar la coordinació davant la resta de les administracions per a millorar, encara més, els treballs de prevenció i reconstrucció.

És per això que el secretari provincial ha valorat el lideratge del partit socialista d’esta aliança que reafirma «la necessitat imperiosa de col·locar el municipalisme en el centre de la lluita contra la COVID-19, i recuperar l’autonomia municipal, tan agreujada durant els anys de govern del Partit Popular».

El pacte europeu liderat per Pedro Sánchez per al fons de recuperació de la Unió Europea «Next Generation EU», suposa una injecció per a Espanya de 140.000 milions d’euros entre transferències i préstecs. Esta dotació econòmica, equivalent a l’11% del PIB, servirà per a finançar a partir d’este any, projectes que vagen en la línia de la transformació digital, la reindustrialització i el pacte verd a favor d’energies netes.