Blanch (PSPV-PSOE) afirma que 31.704 castellonencs conserven el seu treball gràcies als ERTOS

548
Jornada treball Diputació
PUBLICITAT

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic participa, junt amb el senador per Madrid, Toni Ferrer, en una jornada explicativa sobre les mesures de protecció del treball « »

El secretari general del PSPV-PSOE i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha defensat que l’economia «ha resistit l’impacte de la pandèmia gràcies als ERTOS» i que esta mesura «ha salvat 31.704 castellonencs de perdre el seu lloc de treball». Blanch ha fet estes declaracions durant la seua participació en la jornada explicativa de les mesures de protecció del treball autònom i el pla de reforç a empreses d’hostaleria, comerç i turisme, organitzada per l’executiva provincial, i en la que s’ha comptat amb la presència del secretari executiu d’Ocupació i Relacions Laborals de la CEF i senador per Madrid, Toni Ferrer, el secretari general de la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (UPTA), Eduardo Abad, i la secretària executiva per a la Violència de Gènere de la CEF i Diputada per Castelló, Susana Ros.

L’acte, que va tindre lloc ahir a la vesprada via telemàtica i va tindre un alt seguiment per Facebook Live, va comptar amb més de huitanta persones connectades i va estar moderat per la vicesecretària i senadora, Ana Edo.

Blanch va assenyalar que «fa quasi un any, la COVID-19 va sacsejar la nostra forma d’entendre el món, i com no, l’economia» i que «com a socialistes i progressistes, el govern ha adoptat una sèrie de mesures sense precedents per a rescatar als autònoms i autònomes i empreses. En definitiva, al conjunt de l’economia».

El secretari provincial va fer referència a la «clara diferència entre quan governa un partit i quan les decisions les prenem progressistes». «És la primera vegada en la història d’este país que s’hi han aprovat ajudes als autònoms i autònomes, i és la primera vegada que totes aquelles persones, majoritàriament dones, que realitzen treballs domèstics i no han pogut fer la seua activitat laboral en normalitat han rebut resposta per part el sector públic. En definitiva, sols podrem eixir d’esta si ho fem junts sense deixar a ningú enrere, va concloure».

Per la seua part, el secretari executiu d’Ocupació i Relacions Laborals de la CEF i senador per Madrid, Toni Ferrer, va apuntar que «la primera acció del govern davant esta emergència va ser un paquet de mesures socials sense precedents al nostre país. Això ha facilitat que 2.000.000 de llocs de treball s’hagen pogut conservar. I la taxa de protecció dels autònoms és superior a altres països».

El secretari general de la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (UPTA), Eduardo Abad, va valorar que la seguretat social «està fent un esforç titànic per a salvar a la majoria dels autònoms i autònomes. A 30 de desembre s’han destinat 753 milions d’euros a prestacions a treballadors i treballadores per compte propi i 100.000 milions en exoneracions de quotes».

Finalment, la secretària executiva per a la Violència de Gènere de la CEF i diputada per Castelló, Susana Ros, ha afirmat que «el govern progressista de coalició de Pedro Sánchez està demostrant que una altra forma de governar és possible». «Mentre el PP gestionava una crisi augmentant impostos i creant amnisties fiscals, este govern, ha dissenyat un gran escut social i econòmic com mai s’havia fet a Espanya. Un escut per protegir els que més ho necessiten, però amb decisions polítiques i recursos econòmics per no deixar ningú enrere», ha conclòs.