Socialistes a l'Aplec

– L’Executiva Provincial del PSPV-PSOE, que va estar present el cap de setmana en l’edició número 40 de l’Aplec dels Ports va detectar la preocupació existent a Vilafranca davant l’eventual inclusió de la localitat en la comarca de l’Alt Maestrat i no en la dels Ports

El secretari general del PSPV-PSOE en la província de Castelló, Ernest Blanch, ha mostrat el seu total suport a la Llei de Mancomunitats que es troba en tràmit parlamentari i l’aprovació de la qual en Les Corts està prevista per al pròxim mes de setembre. Ha explicat que es tracta de “un text legal necessari que reconeix unes organitzacions més naturals, històriques i pròximes a la ciudadania del territori com són les comarques”.

No obstant això, ha sol·licitat que en la definició que es realitze a posteriori de les diferents comarques, “siguen els propis ajuntaments els que decidisquen a quines comarques desitgen pertànyer”.

Blanch considera que “és lògic que el poder de decisió recaiga sobre els municipis perquè, a més, les demarcacions comarcals que utilitzem en l’actualitat mai han sigut una realitat legalment reconeguda a la Comunitat Valenciana”. Per tant, “no tindria sentit que ningú s’obstinara a imposar una distribució comarcal en contra del sentir dels ciutadans i ciutadanes de cada població”.

El secretari general dels socialistes de Castelló ha fet aquestes declaracions després d’haver participat durant el cap de setmana passat a Vilafranca en l’edició número 40 de l’Aplec dels Ports. Allí ha pogut conèixer de primera mà la preocupació existent en la localitat davant la possibilitat que aquest municipi siga inclòs en la comarca de l’Alt Maestrat i no en la dels Ports.

Ha afegit que “com no podia ser d’una altra manera, l’Executiva Provincial del PSPV-PSOE va a recolzar al poble de Vilafranca, o a qualsevol altre ajuntament que es puga trobar en una situació similar, perquè es respecte la voluntat popular i en cada poble se siga com els seus ciutadans i ciutadanes vulguen ser”.