Besalduch reivindica la Llei de Despoblament com a “punt d’inflexió en la revitalització dels municipis en risc”

422
PUBLICITAT

Nota de premsa del PSPV-PSOE provincial

Ana Besalduch, secretaria comarcal del PSPV-PSOE d’Els Ports-Maestrat, diputada autonòmica i alcaldessa de Sant Mateu, va reivindicar la creació de la nova Llei de Despoblament que està impulsant la Generalitat Valenciana com a “punt d’inflexió en la revitalització dels municipis més afectats pel Despoblament en les zones d’interior”. Així ho va expressar durant la reunió de la comissió executiva comarcal del PSPV-PSOE d’Els Ports-Maestrat celebrada en el dia d’ahir i on es va presentar un document que conté aportacions de l’executiva a la Consulta Pública d’aquesta nova llei. 

“Amb aquesta nova llei continuem en el camí marcat per Ximo Puig, qui ha posat en l’agenda política la problemàtica del despoblament des que va entrar al govern, i hem de treballar perquè siga com més beneficiosa possible per a tots els municipis de l’interior”, va ressaltar Besalduch.

D’aquesta manera, l’executiva comarcal considera que un dels principals inconvenients de les zones d’interior és la falta d’oportunitats laborals, sobretot dels treballs qualificats, i cal abordar-lo des de diferents àmbits. Dins la seua proposta, els i les socialistes de les comarques del nord plantegen “un canvi de normativa que tinga la visió real de les empreses d’interior, sent conscients que hi ha d’haver facilitats pel que fa a permisos i reduccions fiscals”, per a crear oportunitats en les zones rurals i fer d’aquests llocs atractius per a noves empreses i serveis.

Un altre dels punts que destaca el document presentat és la necessitat de garantir serveis públics bàsics com l’educació, la sanitat, el transport o la xarxa de carreteres. Entre d’altres, reivindica com a imprescindible incidir en el foment dels ‘Hospitals a Domicili (HaD)’ per a portar els serveis sanitaris a tots els racons I que els ciutadans no hagen d’acudir pel seu compte a aquests serveis.La secretaria general comarcal va expressar que “aquesta nova llei ha de tenir una visió ampla de la problemàtica per tal de protegir els municipis amb menys capacitats i prevenir possibles problemes de despoblament en altres municipis a través de bones polítiques públiques”.