Benassal viurà aquest cap de setmana la Fira d’Oficis amb caràcter inclusiu

108

Aquest cap de setmana, dies 20 i 21 de juliol, Benassal se submergirà en la seua tradicional Fira d’Oficis que enguany, a més, compta amb un caràcter inclusiu i potenciarà valors com la igualtat i el respecte. 

Així les coses, a les 10.30h del dissabte 20 obrirà el recinte firal i arribarà un “Cotxe de línia històric” a la Font d’En Segures. El mateix automòbil farà la seua aparició en la plaça de l’Ajuntament a les 12.30h, moment en què s’inaugurarà l’esdeveniment. Les activitats d’oficis tradicionals començaran a les 13h amb la filadora de llana i a les 13.30h es podrà aprendre a esquilar ovelles i munyir cabres. 

A la vesprada, a les 17h tornarà l’activitat d’esquilar ovelles i munyir cabres i els més menuts podran participar en un gimcana. A les 17.30h de forma simultània hi haurà un tast de ‘Pa amb vi i sucre’ i un taller de brodat. 

Aquells que vulguen aprendre com era la sega el segle passat tindran l’oportunitat de conéixer-lo a les 18h. La filadora de llana tornarà a mostrar el seu ofici a les 18.30h i a les 19h hi haurà un taller d’emblanquinar i l’activitat ‘rodar la sènia’. A les 19.30h grans i menuts podran tornar a participar en la demostració d’esquilat d’ovelles i munyiment de cabres. La jornada acabarà amb una ruta pels bombardejos de la Legió Còndor a les 20h i el Ball Pla a les 21h. 

El diumenge, el recinte obrirà les seues portes a les 10.30h i a aqueixa mateixa hora començarà una ruta guiada pel Benassal antic i hi haurà un signatura de llibres de ‘La maldición del peregrino de Portell’. A les 11h actuarà Eros Recio i a les 12h arribarà el Gall Gallet. 

La filadora de llana mostrarà el seu ofici a les 12.30h; a les 13h hi haurà una solta de coloms i a les 13.30h es tornarà a esquilar i munyir bestiar. A la vesprada, a les 16h tast de vins i a les 16.30h batukada. A les 17h continuarà l’exhibició de cultiu amb la sembra. Seguidament, taller de brodat i nova sessió de l’activitat d’esquilar ovelles i munyir cabres. A les 18h tornarà ‘rodar la sènia’ i el taller d’emblanquinar.

La Fira d’Oficis 2019 acabarà a les 20h amb la foto de família de totes les persones col·laboradores en l’esdeveniment i la interpretació de l’himne de Benassal. 

Cal assenyalar que durant els dos dies podran visitar-se diferents exposicions com la d’Aigua de Benassal així com el patrimoni històric i cultural del municipi com la Torre de la Presó o el Forn de Dalt. A més, tant al matí com a la vesprada es podran degustar diferents plats elaborats de forma tradicional i en viu pels veïns i veïnes del poble.

I aquells interessats a adquirir productes tradicionals podran fer-ho en els diferents llocs de venda. El cap de setmana a Benassal serà un complet viatge al passat en el qual veïns i visitants podran gaudir de desenes d’activitats durant tot el dia.