Benassal viu el seu primer cap de setmana de festes amb bous, música i una àmplia agenda cultural

816
Regines i corts d'honor de les festes de Benassal
Regines i corts d'honor de les festes de Benassal
PUBLICITAT
  • La programació continuarà fins al diumenge 5 de setembre

Les Festes Patronals de Benassal, que van començar el divendres passat 27 d’agost, avancen dia a dia amb la seua programació habitual sense quasi canvis ni retards en cadascun dels seus actes. Així, l’oferta cultural es caracteritza per actes taurins, esportius, artístics o religiosos. Les festes van donar inici el divendres 27 amb la presentació de la Reina, Estela Barrachina Escrig, i la seua cort d’honor a la Plaça Espanya de Benassal, acompanyades per la banda de música municipal i amb un gran seguiment per part dels veïns i veïnes que no van voler perdre’s aquest moment històric. La tradicional Crida de festes es va realitzar per la Reina i la seua cort d’honor el diumenge 29 al matí des del balcó de l’Ajuntament.

D’aquesta manera, les jornades taurines van començar el dissabte 28 amb l’exhibició de quatre bous feréstecs, amb un especial exemplar de la ramaderia Juan Domecq. Així, els festejos taurins se succeiran en els pròxims dies. El matí de dissabte també va haver temps per a gaudir dels paisatges de Benassal amb una marxa ciclista BTT pel terme municipal. Quant a esdeveniments musicals, la banda de música municipal va oferir el seu enorme repertori el diumenge 29 a la vesprada, en el marc del XXVIII concert-homenatge al músic i compositor Perfecto Artola a càrrec de la Banda de Música Font d’en Segures de Benassal. Al concert va assistir Henri Bouché, a qui el compositor Artola li va dedicar una composició que la Banda Municipal va tocar davant de l’escriptor.

Aquesta setmana ha començat amb diferents activitats com un concurs de pintura infantil, les cançons de Nino Bravo en un concert-homenatge o celebrar un gran concurs de disfresses, a més de diferents actes taurins.

Els festejos continuaran fins al pròxim 5 de setembre. Des de l’Ajuntament es ressalta la gran faena i esforç que veïns i veïnes estan realitzant complint i respectant, en tot moment, els aforaments estipulats i les normes de seguretat establides.