Benassal tornarà al passat amb la Fira d’Oficis que viurà els dies 25 i 26

643
PUBLICITAT

Benassal tornarà al seu passat més recent. El segle XIX i XX tornaran al municipi de la mà de la II Fira d’Oficis Antics. Serà els dies 25 i 26. Un total de 62 oficis antics es recuperaran en les entrades de les cases, antigues botigues o als carrers del municipi. Després de l’èxit de 2014, quan la Fira es va organitzar amb motiu del 775 aniversari de la localitat, la implicació d’aquest any és més gran. De fet, s’ha incrementat el nombre de vecinois participants.

El passat tornarà a Benassal
El passat tornarà a Benassal
Fira d'Oficis
Fira d’Oficis

Els esquiladors i ovelles, el fuster, l’artesania del vímet, el sabater, el practicant, el tall de la mel, les varietats de la tòfona, l’embotellament d’Aigua de Benassal, l’elaboració de bunyols o gelat artesans o com munyir.

L’Ampa farà possible que els xiquets representen el Gall Galet.

Els Quintos oferiran una retrospectiva de fotografies antigues sobre les quintes, la banda de música mostrarà instruments antics. No faltarà tampoc una mostra d’indumentària popular o l’exposició del Grup de Recuperació de la Memòria Històrica de Benassal que realitzarà un recorregut sobre com va ser el Benassal de la primera meitat del segle XX. Motocicletes antigues, els vestigis de la Guerra Civil … també van formar part de l’oferta expositiva.

-Peirons, pintura i Pere Enric Barreda

Bunyols i figues albardades a Benassal
Bunyols i figues albardades a Benassal

D’altra banda la Fundació Blasco de Alagón presentarà a l’església parroquial “Peirons, Creus monumentals del sXV al XX”. No faltarà la pintura d’Alfonso Falcó i la mostra que recopilarà l’obra de Pere Enric Barreda.

Els xiquets podran gaudir acon tallers de jocs tradicionals. El cap cap de setmana també inclou la visita al Palau de Miralles o visites antigues pel casc històric de la localitat.

La ferradura de cavalls, el recorregut per les capelles, el concert de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló, el concurs de “xinesos” i guinyot … La programació és amplíssima i l’activitat estarà en cadascun dels racons de la localitat del Maestrat.