Benassal torna a les seues arrels aquest cap de setmana amb la Fira d’Oficis

860
PUBLICITAT

Tradició, germanor, costums, gents, gastronomia, patrimoni i història. La Fira d’Oficis de Benassal és això i molt més. Bé ho saben els veïns i veïnes, que cada any es bolquen en la seua organització, així com el centenar de persones que durant dos dies visiten cada estiu el municipi per a submergir-se en la història i passat comú de Benassal i l’Alt Maestrat.

El dissabte 30 de juliol tornarà a la Font d’En Destrals el primer cotxe de línia que va arribar a principis del segle XX a Benassal amb la finalitat d’acostar als ‘aigüistes’ al balneari. Després del seu pas per la Font d’En Destrals, l’autobús arribarà al nucli del poble on, com és tradició, es donarà pas a la inauguració oficial de la Fira d’Oficis. Des d’ací, no pararan de succeir-se les activitats lúdiques i culturals per a grans i xicotets.

Demostració de construccions de pedra seca i visites guiades a aquest patrimoni declarat Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO, gimcanes infantils, tallers de brodat, sessions amb l’esquilador d’ovelles i per a aprendre a munyir cabres, demostracions de sega a l’estil tradicional, la filadora de llana, la columbicultura, les rutes guiades pel Benassal del 1900 i pels bombardejos, o el Ball Pla faran les delícies dels i les assistents.

Activitats acompanyades per la música de la ronda, els balls tradicionals i el Bureo, així com de passejos amb carro, màgia o un pintor en directe.

Dos dies plens d’activitat i amb un poble, el de Benassal, recordant les seues arrels i vestint les robes típiques de fa un segle. Com sempre, l’esforç i treball realitzats per totes i tots serà retrat en una gran foto de família el diumenge en finalitzar la Fira.

Fullet fira: http://www.benassal.es/sites/l01120265/files/2022-07/folleto_fira_22.pdf