Benassal tancarà aquest cap de setmana el Mes de l’Avellana amb el primer Mercat de productes de la terra

913
PUBLICITAT

El diumenge 31 d’octubre acaba un intens mes d’activitats a Benassal al voltant de l’avellana, mes en què s’han difós les seues característiques úniques a través de jornades, tallers, activitats, menús i exposicions.

Així, la primera edició del Mercat de l’Avellana i productes locals posarà el fermall d’or a la programació. En els Porxos de la Mola, de 10h a 14h, es donaran cita l’Associació de Dones de Benassal, Confitería Pastelería Moliner, Carnisseria Cal Bort, Confitería Pastelería Bellés, Demetrio Trufa de Benassal, Tostado y natural, Aigua de Benassal i Formatges de Benassal. L’objectiu és que els negocis locals tinguen majors oportunitats de donar a conéixer els seus propis productes casolans als i les assistents. Recordar que serà obligatori l’ús de mascareta.

Cal recordar que en la fira gastronòmica de Benassal també participen activament cinc restaurants de la localitat, que han elaborat un menú degustació sobre la base del producte estrela: l’avellana. Els restaurants són Gastro Brasería El Rincón, Hotel Restaurante Novella, Hotel Restaurante La Castellana, Bar Cooperativa i Bar Nostre Bar. A més, l’exposició permanent ‘L’avellana. Fruit de tardor’, visitable en horari d’atenció al client de l’Oficina de Turisme, permet conéixer la importància socioeconòmica d’aquesta fruita seca a Benassal al llarg del temps.

El Mes de l’Avellana està organitzat per l’Ajuntament de Benassal amb el suport de diferents institucions com la Diputació de Castelló i Turisme Comunitat Valenciana.