Benassal tanca les inscripcions del concurs de gossos tofoners a causa de l’alta demanda de participació

94
perros_benassal

– Monterde: “és un dels actes que més interés desperta en la mostra, però en esta edició s’han superat totes les expectatives”

– Comptarà amb una majoria de participants vinguts de fora de la província de Castelló, procedents de llocs com Saragossa, Osca o Barcelona

El municipi de Benassal continua amb els preparatius de la XV Mostra de la Trufa Negra del Maestrat, que tindrà lloc els dies 17 i 18 de febrer. Entre les múltiples activitats programades amb motiu d’estes jornades al voltant de l’apreciat fong, destaca el concurs de gossos buscadors, que se celebrarà el diumenge al matí.

L’alta demanda de participació en este certamen caní, ha obligat a l’organització a tancar el termini d’inscripció amb vint dies d’antelació. Tal com ha afirmat l’alcaldessa, Mari Luz Monterde, “som conscients que el concurs de gossos és un dels actes que més interés desperta en la mostra, però en esta edició s’han superat totes les expectatives”.

Deu aspirants es disputaran el preat trofeu de guanyador, així com els premis en metàl·lic destinats als tres millors resultats. En esta ocasió, es comptarà amb una majoria de participants vinguts de fora de la província de Castelló, procedents de llocs com Saragossa, Guaso a Osca, Subirats i Sant Sadurní d’Anoia, ambdós a la província de Barcelona. De la mateixa manera, la resta d’activitats de l’esdeveniment també compten ja amb inscrits de províncies tan dispars com La Rioja, Conca o Albacete.

Tal com ha ressaltat Monterde, “aquest fet posa de manifest que el treball realitzat en els últims quinze anys, pels pobles organitzadors i la Diputació de Castelló, ha aconseguit consolidar la fira a nivell nacional i posicionar la trufa de Castelló com un referent i una oportunitat per al nostre interior”.

També està previst celebrar el primer concurs de gossos tofoners per a xiquets i xiquetes, per al que seguix obert el termini d’inscripció; així com per a les ponències tècniques i tallers que es realitzaran amb motiu de la fira, amb exposició d’empreses vinculades al sector de la tòfona, vivers, abonaments, productes elaborats… Tampoc faltaran les activitats dirigides al públic, amb showcookings, tastos de vins, tallers infantils de cuina i una degustació d’arròs i entrants tofonats. La programació completa està disponible en www.trufamaestrat.es