Benassal s’il·lumina per a visibilitzar la malaltia de Perthes

569
Pancarta de la malaltia de Perthes a l'Ajuntament de Benasal
Pancarta de la malaltia de Perthes a l'Ajuntament de Benasal
PUBLICITAT

El poble de Benassal se suma al Dia de Conscienciació de la malaltia de Perthes impulsat per l’Associació de Famílies amb Perthes (ASFAPE) que se celebra el dilluns 17 de gener. Per a ajudar a visibilitzar aquesta malaltia rara l’edifici consistorial s’il·luminarà de verd les nits del divendres, dissabte, diumenge i el mateix dilluns 17.

La malaltia de Perthes, d’origen desconegut, afecta aproximadament a 1,5 de cada 10.000 xiquets i xiquetes, presentant-se principalment en homes. Encara que els seus símptomes poden no ser sempre visibles, impedeixen a la persona afectada córrer, saltar o fer esports d’impacte. Per això, és tan important conscienciar i aprendre sobre allò que poden i no poden fer els xiquets i xiquetes amb Perthes, per a que se senten integrats entre els seus amics, familiars i companys d’estudis.

“Des de de Benassal volem donar suport així a un dels nostres veïns, al xicotet Marco, afectat d’aquesta rara malaltia, i a la seua família” ressalta l’alcaldessa, Mari Luz Monterde.