Benassal recupera les seues arrels amb la Fira d’Oficis el 29 i 30 de juliol

254
PUBLICITAT
  • 56 escenaris visitables formen un recorregut d’època per conéixer com era el poble el segle passat

El cap de setmana del 29 i 30 de juliol a Benassal es farà marxa enrere cap al passat amb la Fira d’Oficis. Aquesta edició de la proposta cultural i turística està composta per 56 parades visitables que rememoren antics treballs i ocupacions vinculades al camp, a la ramaderia o a tasques manufacturades. Així doncs, per al cap de setmana s’han preparat escenaris històrics on es recuperen i es remarquen els costums i les tradicions locals. Per una altra banda, també hi haurà actes culturals i rutes guiades per Benassal per a tots i totes les visitants.

El recinte firal obrirà les portes a veïnat i visitants a les 10.30h els dos dies. Durant tot el cap de setmana es seguirà un programa d’actes que enguany té moltes novetats, com l’aparellament de la rècua que es realitzarà a les 11h. La inauguració oficial de la Fira serà el dissabte a les 11.30h amb l’arribada de La Viajera. Com a novetats del programa també es troba la demostració de posar en marxa el teler, el treball de l’espart o la creació de boles per a embolar bous.

En el marc de la Fira d’Oficis també s’ha organitzat un concurs de decoració de carrers que estaran engalanats durant tot el cap de setmana. Així doncs, el dissabte a les 12h es visitaran aquests carrers per conéixer i admirar el seu adornament. Pel que fa a guies, també es podrà visitar els impactes dels bombardejos Stuka a Benassal o el Benassal antic fins al 1900. Així mateix, els balls i la música tradicional tindran un important paper durant tot el cap de setmana.