Benassal recupera les seues arrels amb la Fira d’Oficis el 29 i 30 de juliol

136
PUBLICITAT

– 56 escenaris visitables formen un recorregut d’època per conéixer com era el poble el segle passat

El cap de setmana del 29 i 30 de juliol a Benassal es farà marxa enrere cap al passat amb la Fira d’Oficis. Aquesta edició de la proposta cultural i turística està composta per 56 parades visitables que rememoren antics treballs i ocupacions vinculades al camp, a la ramaderia o a tasques manufacturades. Així doncs, per al cap de setmana s’han preparat escenaris històrics on es recuperen i es remarquen els costums i les tradicions locals. Per una altra banda, també hi haurà actes culturals i rutes guiades per Benassal per a tots i totes les visitants.

El recinte firal obrirà les portes a veïnat i visitants a les 10.30h els dos dies. Durant tot el cap de setmana es seguirà un programa d’actes que enguany té moltes novetats, com l’aparellament de la rècua que es realitzarà a les 11h. La inauguració oficial de la Fira serà el dissabte a les 11.30h amb l’arribada de La Viajera. Com a novetats del programa també es troba la demostració de posar en marxa el teler, el treball de l’espart o la creació de boles per a embolar bous.

Enguany, cal destacar la presència dels oficis relacionats amb el procés de la llana. El rentat, el verguejat, i l’afilament són tots els passos pels quals passa la llana per a la posterior construcció de peces de roba amb ella, aquests es podran conéixer de més a prop aquest cap de setmana durant la fira. També, es podrà gaudir del treball amb espart i de la posada en marxa d’un teler. A més, durant tota la fira hi haurà diferents exposicions que mostraran aspectes característics, tant del municipi com dels oficis. Una primera, que estarà situada a la Plaça de l’Ajuntament, on es podran observar quadres de Benassal. També, l’exposició dels llençols tintats i del paviment hidràulic, situada al Forn de Dalt. I finalment, hi haurà una exposició de Santi Tena i Isabel Serrano, a la primera i la segona planta dela Costureta.

En el marc de la Fira d’Oficis també s’ha organitzat un concurs de decoració de carrers que estaran engalanats durant tot el cap de setmana. Així doncs, el dissabte a les 12h es visitaran aquests carrers per conéixer i admirar el seu adornament. Pel que fa a guies, també es podrà visitar els impactes dels bombardejos Stuka a Benassal o el Benassal antic fins al 1900. Així mateix, els balls i la música tradicional tindran un important paper durant tot el cap de setmana.