Benassal, protagonista en una jornada d’art rupestre, boscos i turisme

488

La programació pretén conscienciar sobre la conservació de la flora i l’art ancestral a la província

Benassal acull aquest divendres la jornada ‘L’art rupestre, el bosc i les destinacions turístiques de la província de Castelló’. L’organització de les activitats té com a objectiu fer conèixer a tots i totes les participants del potencial agro-forestal de Castelló, així com relacionar-lo amb la necessitat de conservació dels espais rupestres ubicats en la província. L’entitat promotora és l’Associació de Municipis Forestals (AMUFOR).

La pandèmia de la Covid-19 farà que la jornada haja de celebrar-se de manera virtual. No obstant això la programació és completa. La Diputació de Castelló i AMUFOR han organitzat una recepció per entregar la documentació i les acreditacions, i a continuació, a les 10 hores, es presentaré la jornada. La primera activitat serà la projecció del audiovisual ‘Art rupestre i el bosc d’AMUFOR’, per posar en context a totes les persones assistents. Vint-i-cinc minuts més tard començarà la primera xerrada; Trinidad Martínez Rubio, arqueòloga i coordinadora del Ecomuseu de Bicorp parlarà sobre la gestió i conservació de l’art rupestre llevantí ubicat a la Comunitat Valenciana. Després, a les 10.50 hores l’expert Miguel San Nicolás del Toro, membre del servei de Patrimoni Històric de Murcia exposarà alguns dels plans de salvaguarda per conservar de manera idònia l’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani de la Península Ibèrica (ARAMPI). Una xicoteta pausa, i a les 11.40 hores Ramón Montes Barquín, coordinador tècnic de l’Itinerari Cultural de Camins de l’Art Rupestre explicarà, precisament, quins són alguns d’aquests camins. A les 12.10 hores, la directora del Museu de la Valltorta, Pilar Vidal, oferirà unes paraules sobre el turisme al voltant de l’art rupestre a la província castellonenca. Per tancar la jornada s’ha organitzat un debat per mostrar totes les opinions respecte a tots els temes exposats al llarg de la jornada, i la clausura.

Font: Facebook Museu de la Valltorta

Aquesta serà la tercera jornada emmarcada dins de les activitats d’anàlisi multifuncional del potencial agro-forestal dels municipis de Castelló. Benassal ha volgut acollir amb orgull una programació de formació dirigida a tècnic i edils de tota la província de Castelló.