Benassal promocionarà els productes locals dins del Mes de l’Avellana

195

Nota de premsa d’Alt Maestrat Human Land

Benassal es troba immers en la celebració del seu ‘Mes de l’Avellana’. Fins el proper 8 de novembre, aquelles persones que visiten aquest municipi de l’Alt Maestrat tindran l’oportunitat de degustar els exquisits menús, amb l’avellana com a protagonista, que ofereixen els restaurants de la localitat. De la mateixa manera, en nombrosos establiments es podran adquirir productes elaborats a partir d’aquest apreciat fruit sec.

Amb motiu d’aquesta celebració, l’Ajuntament de Benassal, en col·laboració amb algunes empreses locals, ha programat una interessant activitat amb la qual promocionar la gastronomia autòctona. El proper dissabte 17 d’octubre, a les 18: 00h als Porxos de la Mola, es durà a terme una degustació de productes artesanals elaborats amb avellana. La mostra comptarà amb una degustació de productes càrnics i de pastisseria amb una explicació sobre la seua preparació a càrrec de diferents pastissers de Benassal. A més, aquesta acció comptarà amb un tast de cerveses artesanals de Cervesa Montmirà de l’Alcora, en la qual tindrà lloc la presentació de la cervesa artesanal Montcàtil, elaborada a partir d’Aigua de Benassal i que ha tingut un gran èxit a la localitat des seu llançament el passat mes de juliol.

Cal destacar que l’assistència a l’esdeveniment tindrà un preu de 2 € i l’aforament de la mateixa estarà limitat a 60 persones. L’ús de mascareta serà obligatori, així com el compliment de les mesures per evitar els contagis per la Covid-19. Aquesta activitat compta amb el patrocini de l’Associació Intermunicipal de Benassal, Catí, Culla i Ares de Maestrat sota la marca turística ‘Alt Maestrat Human Land’, i dels projectes de promoció gastronòmica ‘Castelló Ruta de Sabor’ i ‘L’Exquisit Mediterrani ‘promoguts per la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, respectivament.

Tal com ha assenyalat la gerent de l’Associació, Berta Claramonte, “aquest tast es suma a les diferents accions realitzades aquest estiu per impulsar el turisme gastronòmic, juntament amb les previstes durant aquest mes d’octubre a la resta municipis”. En aquest sentit, Claramonte ha assenyalat que “el proper dissabte, a Ares de Maestrat, també es realitzarà una degustació de productes locals de l’empresa Bolíssim de Vilafranca i un tast de vins de Clos d’Esgarracordes de les Useres”.