Benassal presenta a Castelló la IV Fira d’Oficis

978
FiraOficisCastelló
PUBLICITAT

– El Govern Provincial col·labora en l’organització d’un esdeveniment que el cap de setmana traslladarà el poble a principis del segle XX

La Diputació de Castelló estimularà aquest cap de setmana el turisme cultural en la comarca de l’Alt Maestrat a través de la quarta edició de la Fira d’Oficis de Benassal. El Govern Provincial col·laborarà perquè durant dos dies el municipi torne a principis del segle XX i convertisca el seu passat “en una immillorable eina de promoció turística que atraga milers de visitants”.

El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha aprofitat la presentació d’aquest esdeveniment cultural que es preveu reunisca a Benassal a milers de visitants per a ressaltar la seua “transcendència més enllà de la cultura en fer de l’essència i identitat del poble un recurs per a dinamitzar social, turística i econòmicament el municipi. Els nostres municipis tenen en el seu llegat i patrimoni una immillorable eina per a sumar valor al territori i que aquest es convertisca en el seu millor garant i estímul”.

En aquest sentit, l’alcaldessa de la localitat, Mari Luz Monterde, ha agraït el suport que l’administració provincial brinda a l’ajuntament de Benassal per a garantir l’èxit d’una convocatòria que “gràcies a la implicació de tot el poble ens permet tornar al passat més recent i convertir-ho en un espai d’oportunitats per al futur”.

70 representacions

Per això, durant tot el cap de setmana, el municipi de l’Alt Maestrat oferirà als seus visitants més de 70 representacions en les quals, a més de descobrir oficis antics com la filadora, l’esquilador d’ovelles o la sega tradicional, oferirà grans novetats que tal com ha ressenyat Monterde, “convertiran el nostre poble en un gran museu viu del passat més recent”.

Així, entre les principals novetats destaca ‘La Viatgera’, l’autobús que recordarà l’arribada dels estiuejants a principis del segle XX i que ha sigut possible gràcies a la col·laboració de la Hife, històrica companyia d’autobús La Hispano Fuente en Segures, que rep el seu nom del balneari de Benassal. A més, els turistes podran recórrer la ruta dels bombardejos amb la recreació i ubicació dels impactes de les bombes nazis, el nou espai museogràfic de la Cassassa dels Moros o l’exposició de dibuixos ’50 personatges de fa 50 anys’.

Promoció turisme cultural

El vicepresident de Cultura ha destacat que la Fira d’Oficis de Benassal és “l’exemple perfecte del full de ruta emprès pel Govern Provincial a l’hora d’unir dos eixos estratègics de la seua gestió com són la cultura i el turisme en benefici del desenvolupament i dinamització del territori”.

“Sobretot en el món rural castellonenc, la cultura i identitat dels nostres pobles de l’interior ens brinda una inesgotable font d’oportunitats que hem de projectar turísticament per a atraure riquesa i ocupació als pobles, igualar les oportunitats i incrementar l’orgull de pertinença a una província única i amb molt que oferir al que la visita”, ha posat l’accent Sales.