ESTIU A BENASSAL1

-Tindran lloc durant els mesos de juliol, agost i setembre en el poble i en la Font d’En Segures

L’estiu a Benassal arriba carregat de propostes per a veïns i visitants. Música, excursions, teatre, activitats esportives, presentacions literàries, visites guiades o la Fira d’Oficis, són només algunes de les cites programades durant aquests mesos tant en el nucli urbà de la localitat com en la Font d’En Segures.

Els actes començaran el dissabte 1 de juliol amb Música en directe, que es repetirà cada dissabte. La Ruta de la pedra en sec, la ruta arqueològica pel Mas de Forés i Pou Nou, l’actuació teatral “Caputxeta i altres llops”, el Campus de futbol, el bureo, la ruta literària “La Maledicció del Groc”, l’obra de teatre “Los tres cerditos”, les presentacions de “El guardià de les trufes” i la novel·la “Lluna crua”, la xerrada-col·loqui sobre “Les diferents crisis religioses que estem vivint ara a casa nostra”, la festa del Canto, els jocs per als xiquets i xiquetes, i la presentació del llibre de Jesús Monterde “Nemini Parco” són algunes de les activitats del mes. Destaca la nova edició de la Fira d’Oficis, el cap de setmana del 22 i 23 de juliol, que enguany arriba ja a la 4ª edició.

El mes d’agost, per la seua banda, comptarà amb les activitats del III Festival de documentals “Vila de Benassal”, amb les projeccions de “El gran vuelo” i “Sin Alas”. El Bureo del dia 4, la coferencia sobre les pintures rupestres i el paper de la dona en la Prehistòria, la ruta nocturna i una nova ruta de la pedra en sec, la presentació del llibre “Els orígens del Maestrat històric”, la 16a edició de la Volta a peu pel poble, la missa de la Mare de Déu de l’Assumpció i la posterior recol·lecta per a l’AECC, els jocs per als més menuts, el sopar de l’Associació de Dones Maestrat, y la presentació de la novel·la “Piano a cuatro manos” estan previstes per a aquest mes. Mes en què es viu la tradicional romeria a Sant Roc i comencen les festes patronals de la localitat.

Quant a setembre, després d’acabar les celebracions patronals, encara hi haurà dos dissabtes amb música en directe en la Font d’En Segures.

No cal oblidar les activitats permanents. Tai-txi, la visita guiada Carles Salvador, o les de la Font d’en Segures i la embotelladora, les visites al Centre històric de Benassal i al Rivet, així com l’exposició itinerant MACVAC-Benassal que es podrà veure en La Costureta, són atractius addicionals per a passar l’estiu a Benassal.

El Gremi Turístic i Cultural de Benassal, Benassal Font de vida, el Club de Muntanya i el Grup de Recuperació de la Memòria del segle XX, en col·laboració amb l’Ajuntament de la localitat, la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i Aigua de Benassal, organitzen les activitats estivals.