Benassal prepara la segona edició de les jornades educatives Benassal Educa sota el lema “L’emoció d’educar”  

96
PUBLICITAT

L’Escola de Natura Seidia serà l’escenari d’una trobada educativa centrada en la innovació, la gestió emocional i l’èxit pedagògic a les comarques de l’interior

El pròxim 17 de maig, Benassal es convertirà novament en punt de trobada per a la comunitat educativa de les comarques de l’interior amb la celebració de la segona edició de les jornades Benassal Educa, que enguany porten per títol “L’emoció d’educar”. L’activitat tindrà lloc a l’Escola de Natura Seidia i reunirà docents, especialistes i centres de referència per compartir experiències, reflexions i pràctiques innovadores en el context rural.

La jornada començarà a les 9:30 hores amb la benvinguda institucional i continuarà amb diverses ponències centrades en l’educació emocional, els recursos d’aula i la cohesió dels equips docents. Entre els ponents destacats es troben Virginia Gandia, amb una proposta sobre la gestió emocional als claustres, Míriam Sánchez, que parlarà sobre les capses d’aprenentatge com a eina a les aules, i Rafa Navarro, que oferirà una ponència-taller centrada en el ritme, el moviment i la cohesió.

A més, la jornada inclou activitats com una visita al centre d’interpretació del Rivet i un espai per a les comunicacions d’actuacions d’èxit educatiu per part de centres dels Ports i l’Alt Maestrat. En concret, hi participaran els CEIP Joan de Brusca d’Albocàsser, el CRA L’aiguaneu (Culla, Catí, Vilar de Canes i la Torre d’en Besora), l’IES Els Ports de Morella i els dos centres amfitrions, el CEIP Alcalde Fabregat i l’IES Pere Enric Barreda i Edo, de Benassal. Tots ells exposaran iniciatives reeixides en àmbits com la integració escolar, la interdisciplinarietat, la tecnologia i l’educació infantil.

“Amb aquestes jornades, pretenem apropar als docents de l’interior la possibilitat de gaudir de ponències de qualitat que no se solen realitzar en l’àmbit rural i mostrar el paper dels docents dels centres rurals amb algunes de les activitats que es desenvolupen als col·legis i instituts dels nostres pobles”, explica Pau Manzano, mestre i membre de l’organització de les jornades.

La inscripció prèvia és necessària, tant per als docents com per als no decents que estiguin interessats en assistir. A falta d’una setmana per tancar les inscripcions, ja hi ha més de mig centenar de participants.

L’esdeveniment compta amb el suport de l’Ajuntament de Benassal, la Generalitat Valenciana, CEFIRE, la Fundació Caixa Castelló, la Cooperativa de Benassal i altres entitats compromeses amb l’educació i el desenvolupament del territori.