Benassal potenciarà la trufa negra amb un ‘showcooking’ de Sergio Salvador

117
Benassal potenciarà la trufa negra amb un ‘showcooking’ de Sergio Salvador

La Trufa negra (tuber melanosporum) és un producte culinari de primer nivell i l’Alt Maestrat un territori especialment privilegiat per a la seua proliferació.

Amb motiu de la dissetena edició de la Mostra de la Trufa Negra que se celebrarà a Culla els dies 22 i 23 de febrer, els municipis de Benassal, Catí i Culla han conjuminat esforços per a la promoció d’aquest tresor gastronòmic. L’aroma de la millor trufa “perfumarà” la comarca amb una sèrie de demostracions culinàries, que es desenvoluparan al llarg de les pròximes setmanes i que serviran com a preludi a la tradicional ‘mostra’.

La primera d’aquestes activitats tindrà lloc dissabte que ve 8 de febrer, en el Forn de Dalt de Benassal, amb un ‘showcooking’ a càrrec del xef Sergio Salvador. Aquesta iniciativa organitzada per l’ajuntament del municipi, comptarà amb el patrocini d’Aigua de Benassal i dues empreses locals del sector de la truficultura, ‘Sybarite Trufas i ‘Demetrio Trufa de Benassal’. El preu per assistir és de 5€ i inclou la degustació d’un dels plats elaborats per Salvador. Aquelles persones que vulguen participar poden reservar la seua plaça a través de la pàgina web www.trufamaestrat.es o en l’Oficina de Turisme del municipi.

Tal com ha afirmat la regidora de promoció econòmica, Marta Pitarch, “és molt important que tots treballem de la mà per a posicionar aquest producte en el lloc que li correspon i potenciar el seu ús en la gastronomia, per això, des de l’ajuntament, volem agrair als truficultors locals el suport en l’organització. Així com a la resta de municipis juntament amb els quals hem elaborat un complet programa d’activitats entorn de la trufa per a aquest mes de febrer”.

Més activitats entorn de la trufa

El dissabte 14 serà el torn de Catí, qui oferirà el ‘showcooking’ del Restaurant Mar Blava by Vericat de Benicarló. Per al dilluns 17 de febrer hi ha programada una jornada gastronòmica formativa a Culla i, els dies 22 i 23, tindrà lloc la tradicional ‘mostra’, un cap de setmana que reunirà a truficultors, empreses vinculades al sector, vivers, hostalers i amants de la gastronomia.

El programa amb motiu de la fira comptarà amb ponències tècniques, concursos de gossos buscadors i degustacions populars amb tuber melanosporum. La programació completa d’aquestes jornades i el formulari d’inscripció a les activitats està disponible en www.trufamaestrat.es.