Benassal potència el producte de la terra aquest dissabte amb el Mes de l’Avellana

157
Cartell del Mes de l'Avellana a Benassal
Cartell del Mes de l'Avellana a Benassal

Demà dissabte 17 d’octubre, el Mes de l’Avellana de Benassal s’obri al públic per a acostar fins a veïns, veïnes i visitants la rica gastronomia de la zona. Cal indicar que l’activitat compta amb aforament limitat i es farà seguint totes les mesures de seguretat recomanades enfront de la Covid19.

D’aquesta manera, els Porxos de la Mola acolliran des de les 18h la mostra amb degustació de productes artesanals elaborats amb avellana. El preu és de 2 euros per persona. L’esdeveniment comptarà amb la presentació de la cervesa artesanal Moncàtil elaborada amb Aigua de Benassal, un tast de cerveses artesanals de Cervesa Montmirà, la degustació dels productes carnis elaborats amb avellana i una degustació de productes de pastisseria i una explicació sobre la seua elaboració a càrrec dels pastissers locals. Cal indicar que l’aforament està limitat a 60 persones i és obligatori l’ús de mascareta.

De la mateixa manera, recordar que l’Hotel Restaurant La Castellana, l’Hotel Restaurant Novella, el Bar Restaurant Cooperativa i el bar Nostre Bar ofereixen als seus comensals menús especials amb l’avellana com a protagonista. Es recorda que és imprescindible reservar taula. D’igual manera, els comerços de la localitat mostren en les seues vitrines productes elaborats amb avellana com coques, pastes, hamburgueses, llonganisses o formatges. Els establiments adherits al Mes de l’Avellana són: Pastisseria Moliner, Panaderia Pedro Monfort, Panaderia – Pizzeria El Maset, Pastisseria Bellés, Carnisseria Cal Bort, Carnisseria Celesmilla, Fortmatges El Poble de Benassal i Establiment Núria.

Cal recordar que, durant la celebració del Mes de l’Avellana, fins al 8 de novembre, els visitants poden conéixer la història de l’avellana en la localitat amb l’exposició “L’Avellana: fruit de tardor” que es podrà visitar a l’edifici de la Mola en horari habitual d’obertura de l’Oficina de Turisme.