Benassal organitzarà una fira d’oficis antics a juliol amb motiu del 775 aniversari

322

BenassalBenassal va reunir als seus veïns per organitzar, el proper mes de juliol, una fira d’oficis que recordarà els 775 anys del naixement del municipi. El primer esbós de propostes apunta que se celebraria entre el 25 i el 27 de juliol. S’ambientaría als segles XIX i XX. L’objectiu és commemorar el 775 aniversari de la concessió de la Carta Pobla a Benassal, recuperar espais i oficis tradicionals i dinamitzar la localitat.

La fira comptarà amb els oficis i activitats econòmiques que històricament han donat vida a Benassal. L’aigua, la ramaderia, els cereals i l’avellana, la tòfona, el vi, la mel…

Així mateix es tractaran de reflectir oficis que mantenien l’activitat i els serveis: ferrers, fusters, picapedrers, teulers, formatgers, sastres, modistes, caçadors, metges, mestres… entre d’altres. No faltaran tampoc els poders fàctics com l’alcalde , la Guàrdia Civil o el capellà.

També es pretén recrear tradicions com la Ronda dels Quintos , la rondalla, els balls… Un altre dels objectius passa per donar a conèixer el patrimoni i la història local. Així es plantegen visites a l’església, l’ermita de Loreto, o el palau Sanchez Cotanda.

Des del consistori s’ha proposat que els veïns s’impliquen en un campionat de guinyot, un altre de pilota valenciana, obrint les entrades de les cases, rentant en els rentadors, passejant algun ramat d’ovelles, venent aigua, construint parets de pedra seca o desplaçant amb bicicletes antigues. Els comerciants també podran implicar vestint de manera tradiconal. La proposta també passa perquè els restaurants elaboren menús d’època.