Benassal organitza un taller d'ensinistrament de gossos tofoners
Benassal organitza un taller d'ensinistrament de gossos tofoners

Benassal ha programat diferents activitats entorn de la figura del gos tofoner, amb motiu de la XV Mostra de la Tòfona Negra ‘Castelló Ruta de Sabor’. Aquest esdeveniment se celebrarà els dies 17 i 18 de febrer i compta amb el patrocini de la Diputació de Castelló.

Tal com ha afirmat l’alcaldessa, Mari Luz Monterde, “el gos és el millor col·laborador del truficultor i el seu treball és fonamental en la cerca d’aquest fong, per açò, hem decidit donar-li el protagonisme que mereix dins de la mostra”. Així doncs, la localitat ha organitzat per al dissabte 17 de febrer un taller d’ensinistrament per a la cerca de tòfones, a càrrec de Virginia Espinosa Ruiz, enginyera tècnica forestal de Masquesetas. El curs, que tindrà una durada de dues hores, comptarà amb una part pràctica i una demostració d’instrucció a un cadell. Per a participar, és necessari inscriure’s prèviament en www.trufamaestrat.es. El preu per a assistir al taller és de 10€ i les places són limitades.

De la mateixa manera, el diumenge tindrà lloc la quinzena edició del concurs de gossos cercadors de el ‘or negre’ de la gastronomia, la tuber melanosporum. Aquesta competició és un dels actes que més expectació genera. Serà a partir de les 11:45h quan els cans posaran a prova les seues qualitats olfactòries per a localitzar aquest preuat fong. Els participants optaran a trofeu i premis en metàl·lic. Aquelles persones que desitgen apuntar als seus animals al concurs pots fer-ho a través de la pàgina web de l’esdeveniment. La inscripció té un preu de 5€.
Monterde ha destacat que “el concurs s’ha consolidat a nivell nacional, ja comptem amb participants de províncies com Zaragoza, Huesca o Barcelona”. A més, com a novetat, es va a celebrar una edició infantil d’aquest concurs la inscripció del qual serà gratuïta.