Benassal obri la tardor amb el Mes de l’Avellana

103
PUBLICITAT

El territori de Benassal conté milers d’aspectes que fan d’ell un paradís especial i únic. El conreu de les avellanes és un dels punts principals de la seua identitat, gràcies a la facilitat de cultivar-les en les seues fèrtils terres. Així, s’aprofita aquest regal de la natura per a poder explotar la collita de fruits secs. Amb el Mes de l’Avellana es pretén donar a conéixer aquest aspecte que fa especial al municipi, convertint-lo en un reclam turístic.

Al llarg d’aquest mes es podrà gaudir de diferents activitats. Primer, hi ha rutes especialitzades en l’avellana per a poder descobrir els racons on s’amaga la collita d’aquest fruit sec, es portaran a cap els dies 7 i 22 d’octubre. A més, el dia 28 també hi haurà una ruta, aquesta a l’Escola del Canto.

Durant tot el mes es podrà gaudir de diferents dies on obriran el Museu de la Vida Rural de Benassal. També, s’inauguraran exposicions com ‘Llibertat, amnistia i Estatut d’Autonomia’ o ‘Avellana, fruit de tardor’. Tampoc no faltaran les xarrades i les formacions. Benassal acollirà formacions sobre dinamització d’associacions o salut mental, els dies 7 i 20 d’octubre i el dia 13, respectivament.

Els dies 8 i 14 d’octubre, es portaran a terme dos tallers. Primer, el taller d’avellanes de ganxo, que es farà a Costureta. Després, ‘Divercuina de la terreta’, un taller de cuina infantil a l’aire lliure per a descobrir la gastronomia local entre els i les més joves. Els més menuts i menudes de Benassal també podran gaudir el dia 9 d’octubre de jocs gegants de fusta.

La música tampoc podia faltar en aquest mes de l’avellana. El dissabte 21 d’octubre ‘Los simples’ amenitzaran la vesprada amb un ‘tardeo’. Aquest anirà seguit del sopar de pa i porta. I els més festers i festeres podran gaudir, durant la nit, del grup ‘Jarabe de Rumba’ i de la discomòbil ‘The End’. Tots aquests actes són organitzats per les Dames 2024.

Finalment, durant tot el mes els restaurants de Benassal oferiran plats especials elaborats amb avellana. I als comerços locals es podran adquirir productes tradicionals elaborats amb aquest fruit sec. Per a més informació sobre restaurants, establiments o allotjament cal contactar a través de la pàgina web www.benassal.eswww.benassal.net, o www.altmaestrat.es