Benassal obri el seu punt d’astroturisme a la Font d’En Segures

71
PUBLICITAT
  • Disposa de panells amb QR que representen les constel·lacions en cada estació

Benassal presentarà aquest dissabte un nou punt d’astroturisme en el Mirador de la Font d’En Segures. La convocatòria llançada per l’Ajuntament de Benassal anima a residents i visitants a desplaçar-se fins a eixe punt a les 22 hores per a conéixer el nou Mirador d’Estrelles i Planisferis, creat amb la col·laboració de l’associació Alt Maestrat.

Es tracta d’una activitat lliure, que no requereix de reserva prèvia, que pretén instruir sobre les possibilitats que ofereix l’albirament nocturn des d’un espai d’alt valor natural. “Mira al cel d’una manera diferent” és el missatge que trasllada l’Ajuntament per a acostar-se a descobrir aquest punt que consta de dos panells amb codi QR per a facilitar l’experiència a qualsevol persona que s’acoste.

En concret, disposa d’un panell orientat al nord i un altre al sud i cadascun d’aquests té representat el cel nocturn en cada estació amb les constel·lacions i una fletxa que assenyala l’estrela polar, l’única que sempre es manté fixa.

Tal com indiquen des de l’Oficina de Turisme de Benassal, el QR enllaça amb una APP que les persones usuàries poden descarregar-se en els seus dispositius mòbils per a observar el cel nocturn sense necessitat de guies o visites tècniques. Es tracta d’una experiència única perquè el cel de Benassal manca de qualsevol contaminació lumínica, és “un dels millors” de la província.

A pesar que qualsevol persona pot accedir fins al mirador i gaudir de l’experiència, l’Ajuntament de Benassal no descarta realitzar visites guiades com les programades temps enrere algunes nits d’estiu.