Benassal i l’UJI inicien un Pla de Dinamització Turística Participatiu

1044
Vicent Querol, Pau G. Sánchez (Sostre), Xavier Ginés i Xavi de l'associació de joves
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Benassal i la Universitat Jaume I de Castelló, UJI, han unit forces per a l’elaboració d’un Pla de Dinamització Turística Participatiu. Els professors de Turisme de l’UJI, Xavier Ginés, Vicent Querol i Juan Bautista Ferreres; el programa d’extensió universitària PEU-UJI i l’associació d’arquitectura participativa Sostre, treballen de manera coordinada per a la realització del Pla.

La intenció dels actors implicats és posar en valor els recursos turístics, patrimonials, culturals i socials de Benassal. Per a això, es busca implicar a tots els sectors del municipi i es fomenta el treball col·laboratiu amb la celebració de reunions amb les entitats socials, culturals i empresarials de la localitat. UJI i Sostre són els encarregats de programar i dinamitzar aquestes reunions i de catalogar i analitzar els recursos i les dinàmiques turístiques en les quals està immers el municipi.

El passat 30 de setembre es va fer una primera presa de contacte entre tots els agents implicats incloent a l’alcaldessa de Benassal, Mari Luz Monterde, i els responsables de turisme del municipi. A més de les reunions amb l’Ajuntament i les entitats locals, es crearà una Comissió de Seguiment en la qual intervindran agents de totes les categories (UJI, Ajuntament i associacions) que s’encarregarà de focalitzar les dades obtingudes i crear la guia del Pla.

Així, el Pla es basa en diverses fases de treball amb l’objectiu final que siguen els veïns i veïnes de Benassal els qui trien com serà el seu model de desenvolupament turístic per a posar-ho en pràctica. El projecte té un any de duració, per la qual cosa a la fi de setembre de 2021 es veuran els primers resultats.

Marcos Monraval, Mari Luz Monterde, Joan Ribes, Albert López i Xavier Ginés