Benassal i l’UJI col·laboren en la creació d’un Pla de Dinamització Turística

617
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Benassal i l’UJI treballen de manera activa en el desenvolupament d’un Pla de Dinamització Turística del municipi. Per a fer-ho possible, han creat un itinerari d’activitats per a comptar amb la participació i involucrar als veïns i veïnes de Benassal, ja que ells són els millors coneixedors del seu municipi i entorn.

D’aquesta manera, els dies 21 i 25 de maig a les 18h, els Porxos de la Mola acolliran “Quins recursos turístics tenim al poble?” per a abordar els elements patrimonials i turístics del terme municipal, així com el seu valor i potencial tenint en compte la seua sostenibilitat i conservació.

Així mateix, en els mesos de juny i juliol, dates a concretar, es duran a terme “Sí, turisme… però quin turisme?” per a conéixer els segments i models de turistes, el calendari, els serveis i l’oferta complementària; i “El Rivet i el Benassal que volem” per a, des d’aquest espai natural únic, concretar els passos a seguir per a afrontar diversos problemes turístics detectats i potenciar els punts forts del turisme de Benassal.

Després de les activitats amb veïns, veïnes, empresaris i associacions al setembre es realitzarà una activitat per a posar en comú els resultats i conclusions del procés participatiu.

Cal indicar que l’equip de treball de l’UJI implicat en el Pla de Dinamització Turística de Benassal està format per Xavier Ginés i Vicent Querol del Departament de Filosofia i Sociologia, i Juan Bautista Ferreres del Departament d’Història, Geografia i Art – Anàlisi Geogràfica Regional. A més, es compta amb la col·laboració del Programa d’Extensió Universitària (PEU), de l’Associació Sostre i de Transversal Coop.