Benassal i la Font d’En Segures, protagonistes d’una exposició en el Menador de Castelló

106
PUBLICITAT

– L’artista Mar Navarro Llombart és la creadora de les peces

‘Aquells estius passats per aigua’ és el nom triat per Mar Navarro Llombart per a mostrar, a manera d’exposició, un Benassal diferent, fet amb els records de la seua infància i que mira cap al futur. L’exposició, que pot veure’s en el Menador de Castelló fins al 31 d’agost, crida l’atenció des de l’inici.

Una gran Font d’En Segures creada amb botelles d’Aigua de Benassal decora una de les parets de la sala. Al costat d’ella, tres pantalles en les quals es projecten en bucle les tres peces de videoart amb característiques documentals que juguen amb la memòria. Els audiovisuals ‘Dona d’aigua’, ‘Flama’ i ‘Forastera’, juntament amb les imatges dels dispositius que durant anys han servit perquè Mar i la seua família immortalitzaren les seues vides, i un mural amb records de la infància i adolescència compartida entre l’artista i el poble de Benassal, així com detalls i moments recents, conformen l’exposició.

“Benassal va ser el lloc que va acollir els estius de la meua infància i adolescència. Feia quinze anys que no era al poble i vaig sentir la necessitat de tornar. De tornar a connectar amb la meua infància, amb els meus records i amb les persones d’allí. Havia de tornar al passat per a comprendre el present” ha destacat Mar. Un objectiu aconseguit. I és que, gràcies a la beca Hàbitat Artístic Castelló, Mar va tornar al Benassal de la seua infància per a convertir-ho en el Benassal del seu present i futur. “Aquest projecte artístic també s’ha convertit en el meu projecte de vida, he conegut a la meua parella, que és de Benassal, i ara la meua vida és al poble” ha afirmat Mar Navarro Llombart.